Az Ellenszél portált támadás érte: rendkívüli közlemény

Behívót kapnak a magyarok.
Fotó: Ellenszel.hu

Az Ellenszél 2016 óta működik, és a kormánnyal szembeni kritikus cikkek otthona volt mindig. Nemrégiben a fennállásunk óta a legnagyobb leállást szenvedtük el. Napokig elérhetetlen volt az oldalunk.

Mi történt?

Április 11-én este váratlanul elérhetetlenné vált az Ellenszel.hu és az Ellenlabas.hu is. Rajtunk kívül még két politikai tartalmú portál, a Balramagyar és a Hírhugó is. Utóbbi kettőt nem mi szerkesztjük, de ugyanannál a szolgáltatónál béreltük a szervert. Ez a szolgáltató az AB Plusz.

Kezdetben nem is válaszoltak a leveleinkre. Hiába írtunk nekik, érdeklődve, hogy mi történt, semmilyen visszajelzést nem kaptunk. Másnap reggel 8 óra tájékán felhívtuk őket, ott egy férfi kezelő azt állította, hogy az internetszolgáltató miatt van a hiba, pár óra múlva helyrejön.

Miután továbbra sem működött az Ellenszél, újabb leveleket küldtünk, mindhiába. Később az AB plusz saját weboldala elérhetővé vált. A mieink nem. Sem a többi politikai oldalé.

Ezt követően megkaptuk az első választ Fojt Attilától, az AB plusz nevében, miszerint nem is kapcsolják vissza a szervert, ugyanis óriási túlterheléses támadás érte őket. Azt mondták, költözzünk el máshova. Leforrázva álltunk az eset előtt, fogalmunk nem volt, hogy mi történik, és miért kellene nekünk elköltöznünk az ő hibájuk miatt.

Fojt Attila azt írta, megkérdezték, mennyibe kerülne egy ilyen támadás elleni védelem, és az nekik túl drága, menjünk el inkább, mert veszélyeztetjük mások weboldalait is. (Mi, akiket megtámadtak.) Ezt már egy olvasónk értékelésére válaszolták. Másoknak azt írták, hogy az internetszolgáltatóval volt probléma. Ellentmondásba keveredtek.

Az Ellenszél leállására több választ is adtak.

Azonnal kerestünk egy megbízható céget, de ekkor tudatosult bennünk a felismerés, hogy Magyarországon nem vagyunk biztonságban az újságunkkal, a kormánynak nem tetsző véleményünkkel. Bármikor kitehetik a szűrünket, ha megfizetik őket, rájuk szólnak vagy ha éppen túlterheléses támadást indítanak.

Éppen ezért az Ellenszél kanadai szerverre költözött. Távol Magyarországtól, és azoktól, akiknek elemi érdekük eltaposni minket. Újra itt vagyunk. Nem hagyjuk magunkat, és nem hagyjuk magukra az olvasóinkat sem. Alig maradt néhány csatorna a hiteles tájékoztatásra, nem mi leszünk az utolsók, akik lekapcsolják a villanyt. Mi a fényt és a világosságot akarjuk elhozni a közéletbe.

Nem hagyjuk a történteket szó nélkül, az Ellenszél tovább működik

Az AB pluszt perelni fogjuk. Minden jogi eszközzel, ugyanis ebből a támadásból mi annyit észleltünk, hogy kidobtak minket. Nekik üzenjük: minden jogi megoldást megtalálunk arra, hogy a történteket kivizsgáljuk, és érvényt szerezzünk igazunknak.

Úgy bántak el velünk, mint azzal a boltossal, aki a plázában bérel egy üzletet, és bedobja valaki a kirakatát, ami a pláza tulajdona. A tulajdonos azonban nem feljelentést tesz, hanem kidobja a bérlőt. Vagy, amikor azt mondják, hogy azért erőszakolták meg, mert csinosan öltözött. Az áldozathibáztatásból nem kérünk, és háromszor veri ezt majd Ludas Matyi vissza…

Első körben megkérjük a tisztelt olvasóinkat, hogy amennyiben a helyzet ismeretében véleményük alakul ki az AB Plusz szolgáltatóról, ezt jelezzék nekik a Google értékeléseknél is! A napokban ugyanis nulla értékeléssel bíró, új profilokkal 5 csillagokat adtak nekik. Megpróbálják feltornászni a rossz értékeléseket.

Ha nektek is van véleményetek a szolgáltatóról, legyen az negatív vagy pozitív, írjátok be a Google-be, hogy „Ab plusz” majd a Google-értékelések, vélemények résznél a csillagok közül 1-5-ig válasszatok.

Mi 1 csillagot adunk nekik mindezért, a többit rátok bízzuk.

Köszönjük, hogy kitartotok mellettünk, folytatjuk tovább, és számíthattok ránk a továbbiakban is! Amennyiben lebombázzák a szervert, vagy bármilyen okból nem jön be az oldal, a Facebookon jelen vagyunk. Kövess minket ott is!

Jabronka Richárd

loading...