Mesterséges intelligencia: ha Orbán marad, szörnyű dolgok jönnek

Orbán Viktor katasztrófa felé sodorja hazánkat.
grafika: ellenszel.hu

Kíváncsiak voltunk rá, hogy a mesterséges intelligencia szerint milyen következményei lesznek Orbán Viktor kormányzásának. Megkérdeztük tőle, hogy mire számíthatunk 10 éven belül, ha a Fidesz kormányon marad. Ijesztő választ kaptunk.

A mesterséges intelligencia nem az MTV-ből tájékozódik, hanem olyan tudástárból, ami nemzetközi összehasonlításban is képes elemezni. Ezért tudja megjósolni egy kormányzat eddigi és múltbeli tevékenysége alapján, hogy a jövőben milyen hozadékai lesznek a politikájának.

A ChatGPT nevű mesterséges intelligencia az alábbi pontokban sorolta fel a jövőbeli következményeket:

„Az alábbiakban összeszedtem néhány lehetséges negatív következményt, amelyek a következő 10 évben Magyarországra nézve bekövetkezhetnek Orbán Viktor politikájának következtében:

  1. Demokratikus intézmények lebontása: Ha Orbán Viktor továbbra is erősíti a hatalmát és folytatja a demokratikus intézmények fokozatos lebontását, akkor az országban egyre kevesebb ellenőrzés lesz az ő és kormánya cselekedetei felett. Ez növelheti a korrupció kockázatát és veszélyeztetheti a jogállamiságot.
  2. Gazdasági stagnálás: Orbán Viktor gazdasági politikája a gazdaság állami beavatkozását és a külföldi befektetések korlátozását részesíti előnyben. Ez hosszú távon gazdasági stagnáláshoz és az ország versenyképességének csökkenéséhez vezethet.
  3. Elszigetelődés az EU-ban: Orbán Viktor politikája és a magyar kormány EU-ellenes megnyilvánulásai miatt Magyarország fokozatosan elszigetelődhet az EU-ban. Ez csökkentheti az ország befolyását az EU-ban és hátrányosan érintheti a gazdasági és politikai kapcsolatokat más uniós tagállamokkal.
  4. Növekvő társadalmi egyenlőtlenségek: A magyar kormány gazdasági politikája jelentős szerepet játszik a társadalmi egyenlőtlenségek növekedésében. Ha a kormány továbbra is az állami beavatkozást és a külföldi befektetések korlátozását részesíti előnyben, akkor az országban a szegénység és a társadalmi kirekesztődés mértéke növekedhet.
  5. Romló nemzetközi kapcsolatok: Orbán Viktor politikája és a magyar kormány EU-ellenes és nacionalista retorikája miatt az ország nemzetközi kapcsolatai romolhatnak. Ez hátrányosan érintheti az ország külpolitikai pozícióját és nemzetközi megítélését, ami negatívan befolyásolhatja az ország gazdasági és politikai kapcsolatait a külfölddel.

A mesterséges intelligencia nem jósol túl sok jót Orbán Viktor politikájáról. Nem túl biztató jövőkép.

További cikkeinket itt olvashatod.

loading...