Biztos jó az, ha évente kell cserélni az irodai nyomtatót?

A kérdésre a válasz természetesen az, hogy nem. Közel sem mondható normálisnak az, ha ilyen sűrűn kell új gépet beszerezni. Ennek több oka is lehet a nem megfelelő kiválasztási folyamattól kezdve a nem rendeltetésszerű használatig. Nem kell pánikba esni, ezek gyakori hibák, a helyes nyomtatóhasználatot is meg kell tanulni, jobb később, mint soha.

 

Nem az eszköz a hibás

 

Természetesen az első reakció arra, ha a gép nem működik, hogy vagy szóban, esetleg fizikailag jelezzük a nyomtató felé elégedetlenségünket. Ettől még nem fog jobban működni, de “legalább” a bosszúságunkat valamennyire levezettük. Jobb, ha elfogadjuk, hogy nem a gép hibás, hanem vagy a vásárlásnál vagy a használatnál hibázhatott valaki. Előbbire megoldás lehet például egy nyomtatóválasztó, amit könnyen el lehet érni a TechOffice oldalán.

 

Fontos, hogyha a nyomtató beadja az unalmast, akkor nem szabad az adott márkát és modellt leírni, hisz rengeteg oka lehet annak, ha egy ilyen gép tönkremegy. Nagy hangsúlyt kell fektetni arra, hogy felmérjük, pontosan mire szeretnénk használni az eszközt, mekkora terhelésnek szeretnénk kitenni a mindennapokban. Ezeket a kérdéseket feltétlenül meg kell válaszolni a következő vásárlás előtt, hisz csak így van esélyünk arra, hogy a következő alkalommal valóban a megfelelő nyomtató kerül beszerzésre.

 

Természetesen még az sem garancia, ha az ideális nyomtatót vesszük meg, mivel az emberi tényező hatalmas és elég egy munkatárs, aki nem ért hozzá, rosszul állítja be és úgy használja. A nyomtatók nem érzékeny eszközök, de azért ők sem viselnek el mindent. Mindegyik modellnek megvannak a saját igényei, amelyeket feltétlenül be kell tartani ahhoz, ha nem csak egy évig szeretnénk őket használni.

 

Folyamatos használat, sok pihentetés: egyik sem jó megoldás

 

Mind otthoni, mind irodai nyomtatók esetében előfordul az, hogy sokáig csak ott áll az asztalon vagy egy szekrényben eldugva, és hetekig semmilyen munkálat nem történik vele. A patronos változatoknál ez különösen veszélyes, mivel hajlamosak egyszerűen beszáradni, ami után a nyomtatás szinte lehetetlen. Általában egy patroncsere megoldja a problémát, de sokszor ez sem elég.

 

A folyamatos használatnak is megvannak a hátrányai, mivel itt ha az előírtnál nagyobb terhelésnek van kitéve egy gép, akkor az nagyon lerövidítheti az élettartamot.

 

Vigyázzunk rá és bízzuk profira a javítást

 

Gyakori hiba még az is, ha valamilyen baleset történik az irodában: ráborul a kávé vagy túlságosan az asztal szélére van rakva és valaki leborítja. Mondanunk sem kell, ezek akár végzetesek is lehetnek a nyomtatóra nézve. Bármekkora problémáról is van szó, minden esetben bízzuk szakemberre a javítást, mivel ez is egy külön szakma. A nyomtatók bonyolult eszközök, ha házilag próbáljuk megoldani a problémát, azzal sokszor nagyobb kárt tehetünk.

 

Nyomtatók esetében oda kell figyelni mind a vásárlásra, mind a használatra a hosszú távú működés érdekében.loading...