Kálmán Olga megtörte a Parlament csöndjét: ez ám a beszéd

Kálmán Olga leleplezte Orbán Viktor beszédét.

Kálmán Olga megtörte a Parlament csöndjét: ez ám a beszéd. A parlamentben mondta a fideszesek szemébe, mit követnek el. Hőbörögni kezdtek.

Kálmán Olga a parlamentben mondta a fideszesek szemébe, miféle bűnöket követnek el folyamatosan Magyarország ellen. A fideszesekhőbörögni kezdtek, nagyon fájt nekik az igazság.

Kálmán Olga beszéde:

Azt mondta Orbánéknak a Parlamentben, hogy:

„2023-ra odáig jutottunk, hogy a szabad Magyarország láncra verése és a magyar demokrácia leépítése után mára hazánk uniós- és NATO-tagságát kell féltenünk önöktől.

Az elmúlt 13 évben önök szisztematikusan leépítették hazánk nyugati és európai szövetségi kapcsolatait. Páros lábban tiportak minden európai értéket, és ott árulták el a magyar és európai érdeket pár rubelért, ahol csak tudták.

Önök addig ültek oda az asztalhoz Európában, amíg pénzt remélhettek: tartották a markukat, de közben tagadtak minden európai értéket. Most hogy nincs EU-s pénz, mert ugye bűnözőknek nem küldenek, az Orbán-rendszer kimutatta a foga fehérjét:

Orbán Viktor pár hete már arról beszélt, hogy jobb lenne, ha Magyarország nem lenne az Unió tagja, és kizárólag pénzügyi okai vannak annak, hogy még egyáltalán itt vagyunk. 

Önök ingyen pénzt akarnak továbbra is, de nem akarnak európai Magyarországot, demokráciát, szabad sajtót, szabad európai magyar polgárokat. Ez az a konfliktus, ami történelmi károkat okoz ma a hazánknak.

Az Európai Unió legígéretesebb csatlakozójából 2023-ra Európa sereghajtója lettünk.

Inflációs Európa rekorder, méghozzá egy összeférhetetlen, szövetségesek nélküli, magányos EU ellenes kormánnyal, amelyre Európában és a NATO-ban leginkább Vlagyimir Putyin csatlósaként tekintenek.

Most éppen a demokráciacsúcsra nem hívta meg önöket a Fehér Ház. Pedig 121 ország vezetését érdemesnek tartották arra, hogy ott legyenek. Orbán Viktorral a szabad világban már csak akkor ülnek egy asztalhoz, ha magyarul is meg akarják hallgatni az orosz álláspontot. Vagy ha az Európa Tanács ülése miatt muszáj vele egy asztalhoz ülni. De hát szívesen maximum Türkmenisztán-alsón látják a magyar miniszterelnököt, távol Európától.

A valódi konfliktus azonban nem Magyarország és az EU vagy NATO között van, hanem önök és a magyar nép között. A magyar nép ugyanis világos döntést hozott két alkalommal arról, hogy hazánknak hol van a helye a világban. Nem bemondásra lettünk EU és NATO-tagok, nem egy propagandakérdésekkel vezérelt nemzeti kamukonzultáción mondtunk igent az EU-ra és a NATO-ra, hanem két külön-külön népszavazáson döntöttünk így. Akaratunk azóta is töretlen: legalább négyötödös támogatottsága van a mai napig.

Amikor tehát önök az európai értékekkel szemben foglalnak állást, akkor a magyar emberek döntését veszik semmibe, és azokat a szövetségeket teszi tönkre, amiket magyar emberek kötöttek Európával. Amikor önök Európa-ellenes politikát folytatnak, akkor éppen azt az ezeréves álmot teszik kockára, ami egyidős a magyarsággal. Kockára teszik azt is, hogy végre európai jólétben élhessük az életünk itt Magyarországon.”


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...