Levelet írt az elkeseredett védelmi szakértő Novák Katalin férjének kinevezése miatt

Novák Katalin férje

Változtatás nélkül tette közzé egy elkeseredett védelmi szakértő levelét Hadházy Ákos. Arról ír benne, hogy Novák Katalin férjének alezredesi kinevezése a propaganda hülyeségén túl az operett honvédség sokkal több és mélyebb problémájára mutat rá:

„A Veres István bankár, katonai újonc avatása, tiszti kinevezése egy pillanatkép a rezsim »nagyzolásáról« és egyben »filléres kicsinyességéről« is, jól illik majd, a Fidesz-fülbevaló mellé a fogadásokon… Szegénységi bizonyítványa az Fidesz-állam honvédelmi kötelességeit semmibe vevő hazárdjátékainak.

Az esemény a honvéd alezredesi rendfokozat megcsúfolásán túl – mivel  annak eléréséhez katonai készségek, végzettségek, több éves szakmai tapasztalatok kellenek, normális esetekben – mutatja, hogy protokolláris és anyagi megfontolások is közrejátszhattak a férj kinevezésén.

Megteszik ezt a szívességet, mert a szolgalelkű, honvédségi katonai felső vezetés régi csöndes divatja és bevált gyakorlata, hogy

egymás hozzátartozóit veszik fel katonai beosztásokba, orvosi, pszichológiai alkalmatlansággal, és természetesen katonai kiképzés, és végzettségek nélkül.

A Honvédség legfőbb vezetői közül nem egy ízig-vérig nepotista (és nem mellesleg korábbi KISZ-titkár.) Most a Köztársasági Elnök családja is bekerült a nagy uram-bátyám klubba…

A történetben a LEGKISEBB  baj, hogy Veres »first-genteman« alezredesnek ezentúl nem kell útiköltséget fizetnie a honvédségi utasszállító repülőgépek igénybevétele során, sőt akár napidíjban is részesíthető a felesége utaztatásai alkalmával…

Az alezredesi kinevezés és eskütétele egy korábban valószínűleg már katonai esküt tett személy esetében indokolatlan. Kinevezése szakmailag rendkívüli, azonban nem jogszabály ellenes, maximum a Honvédség belső szervezeti előírásait szegi meg. Ilyet »normál halandó« esetében nem tesznek sosem, még egy agysebész, orvos professzor  esetében sem, ha véletlenül ilyen korban csatlakozna a honvédséghez.

Az Egységes Alapkiképzési Program, amire hivatkozik a miniszter a beszédében egy

»gagyi-humbuk«, amit megpróbálnak kiképzésként eladni a civil, magyar társadalomnak. Meg sem közelíti egy NATO ország alapkiképzésének szakmai alapelveit. Az orosz agresszió következtében bevezetettkényszerű sorozásokhoz, katonák alapos kiképzés nélküli harcbavetéséhez lehet csak hasonlítani a Fidesz-Honvédség alapkiképzési gyakorlatát.

Ezt úgy kell elképzelni, hogy például az egészségügyben is olyan dolgozók lennének, akik csak egy ápolói tanfolyamot végeznek el, de »avatásuk« után már sebészeti műtéteket, vagy gyógyszereket írnának fel az embereknek. Vagy az oktatásunkban a pedagógiai asszisztensek oktatnák a fizikát, matematikát a  középiskolákban.

A háborús propagandák helyett az ukrán-orosz háború brutális valóságát  kellene a jelenlegi kormányra borítani, hogy a zajló háború józanítsa már ki a magyar  társadalmat… Megmutatni, hogy a kormány a biztonságunk is ellopta a demokrácia mellett, szép csöndben…

A miniszteri mondatokra (»Az igazi dolgok mindig egyszerűek. A katonák jól tudják ezt. Nincs  mellébeszélés, nincs maszatolás, nincs egyrészt-másrészt. Mert a rend az parancs, a hűség törvény, a haza szerelem«), mivel megszólította, egy valódi tartalékos alezredes három évtized  szolgálati viszonnyal így reagált:

»A Magyar Honvédségben 12 év alatt felszámolták a kiképzést, felvettek ezreket családi alapon, tönkretették a kiképzés-felkészítés kialakult, több éves szakmai rendszereit,  kirúgtak több száz, egészséges, oltatlan hivatásos tisztet, altisztet, most pedig kirúgják a ‘politikailag megbízhatatlan’ parancsnoki szakember gárdát. A honvédelemre szánt éves költségvetések ellenére nem tudnak felmutatni, valódi több tízezres kiképzett fiatal  személyi utánpótlást, és csak most, a háború nyílttá válásával kezdtek a toborzásba is.

Most kapkodnak, és rosszabb helyzetbe hozták hazánkat, és a Magyar Honvédséget, mint az 1999-ben a NATO-hoz való csatlakozás idején volt! Hiába vettek, vesznek modern  fegyvereket, nincsenek rá kiképzett fiatal generációk, mert 13 év alatt nem tettek semmit a fiatalok tömeges felkészítéséért! A rendfokozat és a katonai kiképzés-felkészítés, nem  származás, titulus, vagy rokoni kapcsolat függvénye! Az magyar egyenruha viselése, és Honvédség erői, illetve azok alkalmazásának felelőssége, közös össztársadalmi érdekünk!

A Honvédség már nem egy »stadion« amit a haverokkal építünk, ahová egyébként senki nem megy focimeccsre sem, és nem lesz belőle gond. Amikor, szükség van a katonáinkra, akkor már nincs rá mód, és életveszélyes is a »rokoni állomány«

kivételezéseinek fenntartása! Hazánk biztonsága nem játék és családi idill a katonai beosztásokban!! Maradjanak a rokonok távol a seregtől, és menjenek haza ultizni és műkörmöket építeni! A haza védelmét hagyják meg a valódi katonáknak! Jobban jár mindenki..!«

Veres »first-gentleman« alezredes egy protokoll-katona lesz, akinek rendfokozata jelenleg egy újonc bevonuló öregfiú »Fidesz-munkásőrével« egyenértékű. Hasonló a helyzet borokhoz:

vannak valódi alezredesek, és vannak alezredesnek látszó álkatonák, ahogyan a vanvalódi bor és tablettás-kannás is a piacon…”


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...