Ezt nézd: egy háziorvos a Facebookon könyörög, hogy éljenek egészségesen az emberek

A Facebookon könyörög a háziorvos: lehet, hogy nem lesz ellátás
Kép forrása: MTI

A 444 szúrta ki egy magyar háziorvos bejegyzését, aki azért könyörög, hogy éljenek egészségesebben az emberek.

A Magyar Orvosi Kamara vezetői maradásra biztatják az orvosokat, miután a kormány megszüntetné a kötelező kamarai tagságot. A Belügyminisztérium ezzel törné le az orvosok hetek óta tartó tiltakozását. A MOK vezetői az 1950-es éveket emlegetik, és válaszul arra kérik a kórházi orvosokat, mondják fel az önként vállalt többletmunkájukat. Hitelrontás miatt pert indítanak, a jogi lehetőségeket vizsgálva.

A 444 szúrta ki egy magyar háziorvos bejegyzését, aki azért könyörög, hogy éljenek egészségesebben az emberek, mert már nem biztos, hogy el fogják tudni látni őket, ha megbetegszenek. Tőzsér Berta Mária háziorvos, életmódorvos az alábbi rövid poszttal reagált az aktuális fejleményekre:

„Kedves Páciensek!

Azt gondolom, hogy orvosként nem dolgom politizálni. Most sem ezt teszem. Egyszerűen csak szeretnék szólni, hogy ha eddig nem vették komolyan az egészséges életmódot, akkor most már vegyék komolyan, mert sajnos olyan irányba irányítja a politika a magyar egészségügyet, ahol az teljesen össze fog omlani.

Nem lesz, aki időben el tudja majd látni a betegeket. Sokszor már most sincs. De ez még rosszabb lesz, ahogy most kinéznek a dolgok.?

Ne legyenek betegek!

*Térjenek át még ma a teljes értékű növényi étrendre!
*Mozogjanak minden nap legalább 30-40 percet!
*Tegyék le a cigarettát, alkoholt még ma!
*Aludjanak eleget!
*Szánjanak időt arra, hogy egészséges módon vezessék le a napi stresszt!
* Szeressék egymást!

Ígérem, senkinek nem mondom majd a szemébe a rendelőben, hogy én megmondtam. De tartok tőle, hogy egyre többször kell majd széttárva a kezem őszintén sajnálkozva azt mondanom: nagyon sajnálom, nem tudok segíteni.?

(A hozzászólásokat azért nem engedélyezem, mert nem akarom, hogy a politizálás irányába menjen el a dolog.)”


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...