Egészségügyi vészhelyzetre figyelmeztet az Árnyékkormány

A várólista csak nőni fog.
Komáromi Zoltán árnyékminiszter

Egészségügyi vészhelyzetre figyelmeztet az Árnyékkormány. Hadat üzent a magyar orvosoknak a Fidesz. Jogszabállyal dózerolják le a Magyar Orvosi Kamara hatásköreit. Lényegében megszüntetik az orvosok magyarországi szakmai érdekképviseletét. Mindezt azért, mert a Kamara tiltakozni mert a magyar emberek egészségét kockáztató, új ügyeleti rendszer bevezetése és az egészségügyi ellátórendszer szétverése ellen.

Az Árnyékkormány szerint ha ez így megy tovább, nyilvánvalóan tovább romlik majd a magyar egészségügyi ellátás színvonala és biztonsága. Már az orvosokat is ellenségnek tekinti az Orbán-kormány. Ahelyett, hogy hallgatnának a Magyar Orvosi Kamara szakmai javaslataira, inkább erőből kényszerítik rá az akaratukat az orvosokra.

Ennek az lesz az eredménye, hogy – megfelelő szakmai érdekképviselet híján – egyre több magyar orvos hagyja ott a pályát vagy megy dolgozni külföldre, ahol megbecsülik a hazai szakembereket. Ha nem marad elég orvos Magyarországon, akkor veszélybe kerül az orvosi ellátás. A betegeknek nem lesz kihez fordulniuk, miközben már most is hónapokat kell várni egy-egy rutinvizsgálatra. Ráadásul számos településen nincs háziorvos – véli Dr. Komáromi Zoltán egészségügyi árnyékminiszter.

Mára az Árnyékkormány maradt Magyarország egyetlen reménye arra, hogy megbecsüljék a magyar orvosokat és szakdolgozókat, és a magyarok gyógyulását semmi se veszélyeztesse – zárja közleményét a szakember.

Az egészségügyi vészhelyzetre már korábban is felkészülhettünk, amikor a tízparancsolatos Kásler Miklós vezetésével totális káoszba fulladt az orvosi ellátás. A magánellátás nem helyettesítheti azt az űrt, ami az állami gyógyításban tátong. Már most kritikus a helyzet, mi lesz, ha az orvosaink maradéka is elmegy? Ellát majd minket a piócás ember?

Egy háziorvos már a Facebookon könyörög, hogy éljenek egészségesen az emberek, ugyanis Magyarországon nem szabad betegnek lenni. Ilyen komoly a helyzet.

loading...