A havi ötmillió forintot kereső Orbán Viktor késik a munkahelyéről

Tüntetők várják Orbán Viktort Kötcsén

Hétfőn újra elindult a parlamenti nagyüzem, a tavaszi ülésszakot pedig Orbán Viktor nyitja meg egy beszéddel. Pontosabban: nyitotta volna meg, ha nem késik el a munkahelyéről, ahol több mint 5 millió forintot keres havonta.

Ezek után jönnek a napirend előtti felszólalások, ahol a többi párt képviselői szólalnak fel, majd késő délután az azonnali kérdések órája lesz, ahol az ellenzéki képviselők egy órában kérdezhetik a miniszterelnököt.

„A frakciók napirend előtti felszólalásai után következik a miniszterelnöké”

– válaszolta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a Telex megkeresésére. Eredetileg Orbán Viktor nyitotta volna a tavaszi ülésszakot, de úgy látszik, fontosabb dolga van, mint megdolgozni az ötmillió forintos fizetéséért. Amit egyébként hamarosan a csillagos égig emelnek még.

A politikusok fizetése tovább emelkedik

Jól járnak a politikusok is azzal, hogy nőtt a bruttó átlagkereset tavaly. Az országgyűlési képviselők illetményét az előző évi bruttó átlagkeresethez kötik, annak háromszorosát kapják meg.

A KSH szerint a bruttó átlagkereset tavaly 17,55 százalékkal nőtt, így a 444.hu szerint

a képviselők alapilletménye 1 316 400 forintról 1 547 428 millióra emelkedik.

Tavaly óta a házelnöki fizetéshez van kötve a miniszterelnök és a köztársasági elnök fizetése is, ezért Orbán Viktor jár majd a legjobban. Ő a miniszterelnöki fizetése mellé megkapja a parlamenti képviselők alapilletményét is.

Ez azt jelenti, hogy Orbánnak a tavaly 4 870 680 forint helyett 5 725 484 forint lesz a bruttója.

Az államfő és az Országgyűlés elnöke is jól jár a bruttó átlagkereset növekedésével:

  • Novák Katalin köztársasági elnök, aki a házelnöki fizetés 1,1-szeresét kapja, a tavalyi 3 909 708 bruttója idén 4 595 861 forintra emelkedik.
  • Kövér László házelnöki fizetése márciustól a tavalyi bruttó 3 554 280 forintról bruttó 4 178 056 forintra nő.

További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...