A környezetvédelmi uniós biztoshoz fordul a DK, hogy ne váljon magántóvá a Balaton

A DK vizsgálatot követel az akkugyárakban.
Kép forrása: MTI

Kocsis-Cake Olivio: A környezvédelmi uniós biztoshoz fordultunk, hogy a NER-elit ne vehesse el a balatonföldvári kikötőt. A Balaton lassan magántóvá válik.

Bizonyára mindekinek megvan a saját története a Balatonról: a strandok, a parti lángosozók és az üdülők rengeteg emléket őriznek. Sajnos mindez már a múlté. A tavat már egy ideje a saját játszóterének tekinti a NER-elit; hónapról-hónapra, négyzetméterről-négyzetméterre sajátítják ki maguknak a partot.

Ez alkalommal a nemrég uniós pénzből felújított balatonföldvári strandot akarják elvenni a kikapcsolódni vágyóktól, hogy egy 175 hajó befogadására alkalmas óriáskikötőt építsenek

– figyelmeztet a DK.

Az Árnyékkormány környezetvédelmi árnyékkormánybiztosaként Kocsis-Cake Olivio levélben fordult Virginijus Sinkevicius környezetvédelmi uniós biztoshoz:

arra kérte, hogy az Európai Bizottság vizsgálja ki a beruházás részleteit.

A beruházás ugyanis nemcsak egy korábbi uniós projektet fenyeget, hanem a természetre is valós veszélyt jelent.

A DK követeli, hogy a helyi lakosságot vonják be a beruházás megvitatásába, hogy ne veszélyeztessék a strandot és strandolási lehetőséget, hogy a környezetvédelmi szempontok legyenek az elsődlegesek! Mindent meg kell tennünk, hogy a strand a fürdőzőké maradjon: ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye, hogy a Balaton közös kincsünk maradjon, és nem a NER-elit magántava.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...