Egy háziorvos sem írt alá Orbánéknak, borul a nagy terv

Lengyel nagykövet: Lengyelország háborúba lép, ha Ukrajna veszít

Egy háziorvos sem írt alá Orbánéknak, borul a nagy terv.

A Medical Online egészségügyi szaklap kórházi forrásokból úgy értesült, hogy

Győr körzetében egyetlen háziorvos sem írta alá az ügyeleti szerződését, így a győri kórházban dolgozó rezidensek és szakorvosjelöltek látják majd el az „egyelőre csak márciusra tervezendő” ügyeletet.

Az egészségügyi lap úgy tudja, hogy a Petz Aladár Megyei Oktatókórházban rendkívüli értekezletet is összehívtak emiatt.

Győr körzetében az összes háziorvos csatlakozott a Magyar Orvosi Kamara (MOK) nyomásgyakorló akciójához, és megtagadták az új ügyeleti szerződés aláírását.

A múlt héten Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője azt mondta a Telexnek, hogy március 1-jétől Győr-Moson-Sopron vármegyében és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében is rendben elindul az új, egységes alapellátási ügyeleti rendszer, annak minden tárgyi és személyi feltétele megvan.

„A háziorvosok nem az ügyeleti rendszert bojkottálják, hanem a Magyar Orvosi Kamara küldöttgyűlésén 94 százalékos többséggel elfogadott határozatot követik, amelyben ez a nyomásgyakorlás eszköze”

– mondta korábban Szijjártó László, a MOK Győr-Moson-Sopron megyei elnöke. A MOK-nak részben konkrét, részben pedig globálisabb, átfogóbb követelései is vannak.

  • Egyrészt követelik a szakdolgozók bérének emelését már januártól;
  • a háziorvosi és fogorvosi ellátás megerősítését;
  • a szakellátásban dolgozók munkafeltételeinek javítását.

Emellett pedig tárgyalást kezdeményeznek arról, hogy „legyen végre egy olyan egészségügyi rendezési terv, ami a hazai egészségügyet hosszabb távon vezeti a javulás irányába, amelyben korszerű, minőségbiztosítási rendszerek működnek, ahogy a világ fejlett országaiban” – mondta Szijjártó László.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...