Létezhet tartósan gyors fogyás pár nap alatt?

Azonnali megoldás mindössze néhány nap alatt? Mi lehet a gyors fogyást ígérő módszerek titka? Egészséges egyáltalán? 

 

Napjainkban sokan küzdenek súlyproblémákkal, akik mielőbb tökéletes alakot szeretnének, ennek ellenére az egészséget és a fitt állapotot célszerű szem előtt tartani a kockázatos megoldások helyett!

 

A koplalás, éheztetés nem célravezető!

 

Ahogyan a csodaszerek is megtévesztőek és veszélyesek, úgy a koplalós, drasztikus diétázás is káros lehet, hiába ígér azonnali eredményt! A hosszú évek alatt létrejött állapot megváltoztatásához ugyanúgy több idő szükséges, nem tüntethető el pár nap leforgása alatt. 

 

Ehelyett ajánljuk a MamaVita mentes receptek ötleteit, melyekkel izgalmas új ízeket és alapanyagokat ismerhetsz meg. Az étrendváltás lehet újdonságokkal teli, amelyben egy egészen új világ tárul elénk. 

 

Bevezetve a mentes élelmiszereket étrendünkbe, rájövünk, hogy éppúgy ízletesek, táplálóak és sokféle módon elkészíthetők, akárcsak a hagyományos, addig megszokott alapanyagok. Koplalás helyett bizonyos ételek helyettesítése javasolt mentes változatokkal. Például ideálisak a cukormentes termékek, de a legtöbb diétába beilleszthetők a növényi ételek is. 

 

Nézzük meg mi történik a koplalós módszereknél! A szervezetünk éhezés hatására tartalékolásba kezd, ez pedig együtt jár azzal, hogy lassul az anyagcserénk. Másrészt egy sanyargatós napot követően nagyobb eséllyel következik egy mértéktelenül habzsolós időszak. 

 

A gyors, drasztikus opciók helyett a személyre szabott étrend jelenti a járható utat! A hamis, becsapós ajánlatok ráadásul a lelkesedés, motiváció rovására mennek.

 

Egészségtudatos szemlélet, teljes életmódváltás

 

Az azonnali változást ígérő módszerek becsapósak, sokkal fontosabb egy egészségesebb, fittebb, energikusabb állapot elérésére törekedni. Ezáltal folyamatosan jobban érezhetjük magunkat, a közérzetjavulás pedig még több motivációt ad a folytatásra. Az eredmények ilyenkor lassabban érkeznek, mégis sokkal tartósabb lesz a változás. 

 

Az életmódváltást komoly szemléletváltásnak kell megelőznie, hiszen a változtatás nem egyenlő az íztelen ételekkel és a koplalással! Tudatosan meghatározott, szervezet számára ideális táplálkozásra lesz szükség, rendszeres testmozgás beiktatásával. Akármelyik diéta mellett tesszük le a voksunkat, a változatos, minőségi ételek szerepe döntő fontosságú. 

 

A tudatos választás annyit tesz, hogy gondosan megválogatjuk alapanyagainkat, például alacsonyabb zsírtartalmú, hozzáadott cukortól mentes táplálkozást igyekszünk tartani. 

 

Fokozatosan, apróbb lépésekben 

 

Amint megszületett az elhatározás, és kijelöltük a célokat is, törekedjünk a fokozatosságra! Egyszerre apróbb lépésekben haladjunk, ez nem szegi kedvünket, eredményesnek érezhetjük magunkat, hiszen egy élhető terv teljes mértékben betartható. Eközben változatosan, minőségi ételeket fogyaszthatunk, tudatosan megválogatva őket.loading...