A DK segít a török-szír földrengés túlélőinek

A DK segít a földrengés áldozatain.
Ellenszel.hu

A DK segít a katasztrófa sújtotta területen. Takarókat és hálózsákokat vásárolt a DK a párt közösségének adományaiból a török-szír földrengés túlélőinek megsegítésére.

Az eddigi hírek szerint 50 ezer ember hunyt el és több százezren vesztették el otthonaikat Törökország és Szíria határán. Ez volt az emberiség történetének egyik legszörnyűbb földrengése. Bár a mentőakció még zajlik, a katasztrófa túlélői továbbra is veszélyben vannak. A tél ugyanis még nem ért véget, és a földrengés sújtotta török és szír területeken még kemény téli hidegek tombolnak. A túlélők jelentős részének házai, lakásai romba dőltek, veszélyessé és lakhatatlanná váltak, a közszolgáltatások, így a fűtés biztosítása komoly kihívássá vált. A földrengés túlélőinek élelmiszer és gyógyszer mellett leginkább meleg ruhákra, takarókra, hálózsákokra van szükségük, hogy átvészeljék a hideg éjszakákat.

Egyedül a DK segít az ellenzéki pártok közül

A Demokratikus Koalíció a parlamenti pártok közül az elsők között indított gyűjtést a túlélők és a sérültek részére. A beérkezett pénzadományokat pedig takarók és hálózsákok vásárlására fordították.

A megvásárolt takarókat és hálózsákokat Oláh Lajos, Gréczy Zsolt, a DK országgyűlési  képviselői, és Rónai Sándor, a DK EP-képviselője vitte el Törökország budapesti nagykövetségéhez. A diplomaták segítségével juttatják el azokat a földrengés helyszínére.

„Büszkék vagyunk a közösségünkre, amely mindig akkor mutatja meg a legjobban az erejét, amikor a bajba került embertársainkon kell segítenünk! Így volt ez a Rezsimentő Alappal, török és szír embertársaink támogatásával, és így lesz ez a jövőben is, ha szükség lesz a segítségünkre” – írja közleményében a DK.

Oláh Lajos, Gréczy Zsolt és Rónai Sándor sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán nézhetik meg.

loading...