Mire jó a marhakollagén?

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a tudatos táplálkozás, illetve a táplálékkiegészítők fontossága. Egészségünk, jó közérzetünk megléte alapjaiban múlik azon, hogy az étrendünk tartalmazza-e a szervezet számára szükséges vitaminokat, fehérjéket, nyomelemeket, antioxidánsokat. Mivel ezeket ma már szinte lehetetlen csak táplálék útján biztosítani, érdemes egy komplex, több mindenre kiterjedő táplálékkiegészítő fogyasztását is beiktatni. 

 

Hogyan és miből készül a kollagén étrend-kiegészítő?

 

A kollagén az emlősökben, csirkében és egyes tengeri élőlényekben is megtalálható fehérje. Ennélfogva, akik nem tartózkodnak a hús fogyasztástól, valamilyen formában és mennyiségben juttatnak kollagént a szervezetükbe. A kollagén azonban természetes formájában egy elképesztően hosszú aminosavlánc, ami nehezen emészthető és hasznosítható. A Herbastar kollagén peptidet tartalmazó marhakollagén készítménye ezzel szemben gyorsan felszívódik és könnyen be tud épülni. A kollagént hidrolízis útján bontják kisebb aminosavakra, ez a kollagén peptid, ami a népszerű étrend-kiegészítő alapja.

 

Mitől nyújt komplex támogatást?

 

A kollagénnek több mint 25 típusa van, de szervezetünkben leginkább az I., II. és a III. csoportok vannak jelen. Ezeket különböző állati eredetű táplálékkal vagy ennek megfelelően szintetikusan előállított hidrolizált kollagénnel tudjuk pótolni. A változatok abban is eltérnek egymástól, hogy testünk mely területén tudnak leginkább hasznosulni. 

 

A marhakollagén az I-es és a III-as változatokban gazdag. Ezek felelősek a bőr feszességéért, a hidratáltságért és a ruganyosságért. Utóbbi alatt nemcsak a bőr, hanem más szervek, például az erek falának a rugalmasságát is értjük. Nagymértékben megtalálható a szem körüli részekben: az üvegtestben és a szaruhártyában. A csontok, inak, ínszalagok állapotára is pozitív befolyással bír.

 

Az ajánlott napi mennyiség

 

A fenti bejegyzésből egyértelműen látszik, hogy a testünk számos területen hasznosítja a kollagént. Éppen ezért, ha naponta csak kis mennyiségről gondoskodunk, akkor vagy nem jut valahová, vagy eloszlik ugyan, de olyan csekély mennyiségben, hogy éppen csak szinten tartásra elég. Annak érdekében, hogy látványos legyen a javulás, naponta legalább 10 g kollagén peptid pótlását kell biztosítani.

 

Ezt a legegyszerűbb por formájában beiktatni az étrendbe, hiszen egy pohár vízzel elkeverhető. A szedésében nem szükséges szünetet tartani, sőt javasolt a folyamatosság. Ezzel lehet igazán jelentős eredményeket elérni. A kollagén hasznosulásához szükség van C-vitaminra, ezért célszerű nagyjából egyidőben megfelelő mennyiségű C-vitamin forrással is ellátni a szervezetet. 

 

Kerüld el az időskori mozgásszervi betegségeket, előzd meg az izomvesztést és a csontritkulást és gondoskodj a megfelelő hidratáltságról. Ehhez csak a HerbaStar marhakollagén étrend-kiegészítőjét kell beillesztened a napirendedbe.loading...