Itt a tavasz, kezdődik a kerti szezon! Ön felkészült?

Tavasztól kora őszig szívesen töltjük a szabadidőnket a kertben, teraszon. Hiszen a kényelmesen berendezett terasz második nappaliként, étkezőként is funkcionál. De a komfortos, minden igényt kielégítő kültéri élettér kialakításához szükség van kerti bútorokra és kiegészítőkre, melyek ellenállnak az időjárásnak.

Kerti garnitúrák a kényelem szolgálatában

Tavasszal és nyáron, mikor hosszabbak a nappalok, több időt töltünk a szabadban. Szívesebben helyezzük át az étkezések helyét is a teraszra, ahol jobban esik meginni a reggeli kávét, elfogyasztani az ebédet, vacsorát. Elavult, régi a kerti asztala vagy székei? Akkor ideje szétnéznie a MÖBELIX kerti bútor kiegészítői között és felfrissíteni a teraszt. A kültérre tervezett és gyártott bútorok, kiegészítők sokféle anyagból készülnek, melyek között megtalálható a műrattan, fa, alumínium, acél. A rendelkezésre álló hely határozza meg, hogy kávéházi vagy kényelmes ülőgarnitúra elhelyezésére van lehetőség.

A műrattan kerti bútorok rendkívül kedveltek, ami annak is köszönhető, hogy könnyűek, mobilak és kényelmesek is. A kerti garnitúrák főleg szürke és barna árnyalatokban kaphatók, de divatos bézs, fehér és beton színben is választhatók természetesen attól függően, hogy melyik árnyalat illik legjobban a teraszra.

Kerti pad vagy többrészes garnitúra?

Attól függ, hogy mekkora a kert és hány fős a család. Az is meghatározó, hogy milyen gyakran fogadnak vendégeket. De leginkább az befolyásolja a vásárlást, hogy milyen méretű a terasz, illetve a kertnek az a része, ahova a kerti bútort szánjuk. Az is eldöntendő, hogy milyen funkciót szánunk a bútornak, pihenésre vagy étkezésre használjuk?

A legpraktikusabbak a kétszemélyes kanapé + 2 db fotel + 1 asztal szettek. Mivel ideális a méretük, könnyen elhelyezhetők akár egy nagyobb erkélyen. Mindenképpen célszerű elhelyezni a garnitúra mellé egy párnatartó ládát is, ahova elpakolhatjuk a párnákat, hogy ne érje a pára és csapadék.

A kerti sütögetéseket hangulatosabbá teszi a sörpad, melyre természetesen méretben illő sörpad párnát is vásárolhatunk a kényelem fokozása érdekében.

Raklapokból saját kezűleg is elkészülhet a kényelmes kerti kanapé akár egy hétvége alatt. A raklap párna kimondottan ezekhez a bútorokhoz készül. Nemcsak puha ülőfelületet, de stílusos megjelenést is biztosít.

 

Piknik a kertben

A jó idő, a napsütés és a madarak éneke arra csábít, hogy élvezzük a természetet. Sokszor elég hozzá egy pikniktakaró, melyet leteríthetünk a kertünk egy tetszőleges helyére, és akár ott is elfogyaszthatjuk a finom falatokat. A gyerekek biztosan élvezni fogják, hogy nem az asztalnál ülve, hanem a természet lágy ölén, egy nagy méretű takarón pihenve lehet lakmározni. Nem kell tartani attól sem, hogy esetleg hideg lesz a kora tavaszi napon, a földön ülni, hiszen a takaró alja víztaszító réteggel van ellátva.

Ha kirándulni indul a család, semmiképpen se hagyják otthon, az autóban elfér, és ha bármikor kedvük támad egy hangulatos piknikhez, csak elő kell venni a takarót.loading...