Milyen láncfűrészt érdemes választani?

A láncfűrészek között is vannak eltérések, így aki nem tudja pontosan, milyen típust válasszon a kerti munkák elvégzéséhez, jobban teszi, ha alaposan elmélyed a témában. Segítségül bemutatjuk, milyen fajtái vannak ennek a kerti gépnek, és melyiket mire érdemes használni.

 

A benzines láncfűrész

 

A benzines láncfűrész az egyik legismertebb típus, nemcsak otthon, a ház körül, hanem nagyüzemekben is ezt használják. A Homelux webáruház láncfűrészei között ez is megtalálható többféle verzióban.

 

A döntés előtt érdemes megnézni, mekkora a szerszám térfogata, súlya, teljesítménye, illetve a láncvezető hossza. Fontos információ lehet az is, hogy mekkora a benzintartály, illetve hogy a lánckenés automatikus-e.

 

A Hecht modellek nagyon népszerűek, közöttük mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt. De az Al-Ko és a Solo termékek is nagyon keresettek. Nem meglepő, de mindegyik láncfűrész színe piros, ami mutatja azt is, hogy csak kellő odafigyeléssel használható a tárgy. Kisgyerekek közelében ne használjuk!

 

A benzines láncfűrészek a legnagyobb teljesítményt nyújtják, nagyobb faágak fűrészelésére, fák kivágáshoz is alkalmasak. Hátrányuk viszont, hogy nagyon hangosak, és sokszor nehéz a súlyuk.

 

Az elektromos láncfűrészek

 

Az elektromos láncfűrészek jóval halkabban dolgoznak a benzines társaiknál, ráadásul nem is irritálják az orrot különféle szagokkal. A súlyuk is könnyebb, viszont mivel árammal működnek, szükséges kiegészítőjük a kábel.

 

Ez pedig behatárolja, mikor és hol lehet használni őket. Kint a telken, az erdőben, de még a kert hátsó végében sem tudjuk működtetni az elektromos láncfűrészeket áram nélkül.

 

A vezetékes láncfűrészek többsége nagy teljesítményű, energikus és hatékony. Túlmelegedés elleni védelemmel is el vannak látva. Kialakításuk szintén ergonomikus, de a használat közben itt is legyünk óvatosak. Kisebb ágak, gallyak aprítására ez is ideális.

 

Az akkus láncfűrészek

 

Napjainkban az akkus láncfűrészek a legnépszerűbbek, hiszen nem kell hozzájuk benzint vásárolni, mégis szabadon használhatók, mivel nem hálózatról működnek. A feltöltést követően bárhol elindíthatók: az erdőben és a kert végében is.

 

Az akkus láncfűrészek szintén halkan dolgoznak, a szomszédot sem fogja zavarni, ha hétvégén nekiállunk a farönkök hasításának egy ilyen eszközzel.

 

Karbantartásuk egyszerű, az automatikus lánckenés ez esetben is biztosított. Vásárláskor érdemes megnézni, mennyi az akkumulátor teljesítménye.

 

Az akkus láncfűrészek is biztonságosak, az ergonomikus fogantyú és kialakítás biztosítja, hogy ne fáradjunk el munkavégzés közben. A Solo termékek között van alacsony rezgésű, kefe nélküli motorral rendelkező típus is, ami szintén a hatékonyságot szolgálja.

 

Célszerű a lehetőségeket átgondolni, és a legmegfelelőbb típust kiválasztani otthonra. Mivel éveken át fogjuk használni a láncfűrészt fahasításra, gallyazásra, a minőségi termékek mellett tegyük le a voksunkat.loading...