Sokakat érint a Magyar Posta legújabb döntése

Sokakat érint a Magyar Posta legújabb döntése

A Magyar Posta Zrt. azt a döntést hozta, hogy

nincs lehetőség az ideiglenesen szünetelő posták újranyitására.

Indoklásuk szerint csökken a levelek és a csekkek feladásának száma és a jelenleg is működő több mint 2200 szolgáltatóhely az ügyfélforgalmat megfelelően kezeli. Ezzel a cég túlteljesíti a jogszabályi kötelezettségeit, hiszen az előírtnál mintegy 600 postával több áll az ügyfelek rendelkezésére.

A Posta október végén jelentette be, hogy az energiaárak drasztikus drágulása miatt 364 posta működésének szüneteltetésére kényszerült. Az önkormányzatokkal folytatott intenzív tárgyalások értelmében abban az esetben, ha az érintett települések vállalták, hogy az adott posták üzemelésére vonatkozó szolgáltatásért előre meghatározott díjat fizetnek, úgy megállapodás született a postahelyek további működtetéséről. Ennek eredményeképpen 32 településen összesen 45 posta szüneteltetését oldotta fel a cég, de úgy tűnik ezzel vége is az újranyitásoknak.

A vállalat új partneri programot hirdet, amelynek keretében lehetőséget biztosít, hogy a posták működtetésében önkormányzatok, vállalkozások (pl. élelmiszerboltok, gyógyszertárak, bankfiókok) és egyéb partnerek még nagyobb számban vegyenek részt.

Korábban már 19 Takarékbank fiók és 2 kistelepülési élelmiszerüzlet bevonásával tesztelték ezt a működési formát. A megújuló kistelepülési üzletek közül 220-ba integrálódik be postai szolgáltatás. A tapasztalatok szerint ez az üzemeltetési forma mind az ügyfelek, mind a partnervállalkozások számára hatékonyan és eredményesen működik.

A társaság a felvételhez köthető tevékenységet (csekkfelvétel, levél-, csomagfelvétel elősegítése) kívánja partneri kezelésbe adni, a háznál történő kézbesítést továbbra is a cég végzi.

Az új modell lehetőséget teremt a lakosság számára, hogy

a postai szolgáltatások továbbra is helyben, a korábbinál akár hosszabb nyitvatartási időben legyenek elérhetőek.

A Magyar Posta Zrt. megújított feltételekkel továbbra is lehetőséget biztosít a posták szerződés alapján történő üzemeltetésére. A szerződő fél üzleti alapon díjat fizet, a társaság pedig saját munkavállalójával és eszközeivel végzi a postai szolgáltatásokat.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...