Kertész Géza páros lábbal állt bele a Fideszbe (videó)

Kertész Géza a sorozatban.
Kertész Géza, Németh Kristóf . fotó: RTL.

A Barátok Közt sorozatban szereplő Kertész Géza konkrét kritikát fogalmazott meg a Fideszről. Fontos leszögezni, hogy ez nem Németh Kristóf, tehát az egykori Gézát alakító színész véleménye, hanem a rendező írta bele a Drága Örökösök című sorozatba, ahol polgármestert játszik a színművész.

Az RTL méltán híres sorozata nem kíméli a kormányt. Amikor a lakók megfogalmazzák panaszaikat, a polgármester felvilágosítja őket. Nincs segítség, hiszen most kaptak nyugdíjemelést. A kiváló humor ellenére fájó, hogy a karikírozott, dölyfös polgármester karaktere a rögvalóságot mutatja be.

Nem kell messzire mennünk, ha a sorozat jelenetét élőben is látni akarjuk. A fideszes polgármesterek és országgyűlési képviselők pontosan ezzel a habitussal bírnak. Éppen ezért zseniális az RTL által ábrázolt szereplő.

Már úgy kezdi a jelenetet a polgármester, hogy: „emberek, most jövök a templomból.” Egyértelművé válik tehát, hogy kinek a karakterét látjuk.

Nem is szaporítjuk tovább a szót, íme:

https://www.youtube.com/watch?v=dFR1cIeVwvk

Kertész Géza egykori karaktere nagyot hasít. Látható, hogy a humor ugyanúgy jelen van a mai sorozatokban is, ahogy Hofi Géza idején.

A Barátok köztről 2020. november 30-án bejelentették, hogy a sorozat az egyre csökkenő nézettsége miatt több mint 10 000 epizód és közel 23 év után után véget ér.

Németh Kristóf szenzációs alakítása azonban a Drága Örökösökben megkoronázza a jelenetet. Továbbiakat az Ellenszélen. olvashat.

loading...