DK: Orbán minisztere szerint csak a kiváltságosoknak jár a kultúra, de Budapest segít

Bősz Anett
Kép forrása: Bősz Anett / Facebook

Tizenkét év orbáni kormányzás után lehullt a lepel, Csák János mondataiból kiderült, hogy az oktatás és az egészségügy mellett a kultúrát is semmibe veszi az Orbán-kormány. A kulturális és innovációs miniszter szerint a kulturális intézményeket azoknak kell eltartania, akiknek van rá pénzük. Az Orbán-kormány a jövőben ugyanúgy megszorításokkal akarja kivéreztetni a kulturális intézményeket, ahogy tette azt az iskolákkal, a kórházakkal, valamint az önkormányzatokkal – írja közleményében a DK.

A Demokratikus Koalíció elutasítja az Orbán-kormány kirekesztő felfogását, amely szerint csak a kiváltságos keveseknek joguk élvezni a településük által nyújtott kulturális és szabadidős lehetőségeket. A Demokratikus Koalíció szerint azoknak is joguk van színházba és könyvtárba járni, szabadidejüket minőségi módon eltölteni, akik ezt a megélhetési válság miatt nem engedhetik meg maguknak.

Ezért indítottuk el a fővárosban a Nappali Menedék Programot: akiknek a hétszeres rezsiemelés miatt súlyos problémát jelent a téli fűtés- és áramszámla kifizetése, azok a könyvtárakban is átveszélhetik a napjuk egy részét, és az időt a diákok házifeladat-írással, mások olvasással, internetezéssel tölthetik.

„Ingyenes belépést tettünk lehetővé rászoruló családoknak a Lumina Parkba, továbbá hátrányos helyzetű családokból érkező, iskolás gyerekek számára biztosítottunk ingyenes belépési és korcsolyabérlési lehetőséget a Városligeti Műjégpályán.

Mindezeken kívül tovább keressük annak lehetőségeit, hogyan segíthetjük a megélhetési válságban az alacsony keresetűeket, a munkanélkülieket és a nehéz helyzetben lévő nyugdíjasokat a színházi előadások és más kulturális, szabadidős programok látogatásában” – adta hírül dr. Bősz Anett, a DK humán területekért felelős főpolgármester-helyettese

loading...