A Párbeszéd elhagyja az MSZP-t és visszakéredzkedik az LMP-be

A Párbeszéd elhagyja az MSZP-t és visszakéredzkedik az LMP-be

Tovább folytatódik a mozgás az ellenzéki pártokon belül. Miközben egyre többen csatlakoznak a Demokratikus Koalícióhoz, a Párbeszéd társelnöke felvetette, hogy újra egyesülhetnének az LMP-vel.

Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke a Klubrádióban fejtette ki véleményét. Eszerint egy zöld pólusra lenne szükség. „Ilyen pólust szeretnének képezni „zöld elvtársaikkal.”. Az LMP-vel kapcsolatos kérdésre úgy folytatta: nagyon kevés ok van arra, hogy miért van két pártban a magyar zöldmozgalom politikai képviselete. Éppen tíz éve, hogy kivált a Párbeszéd az LMP-ből, és szerinte azok az okok, amelyek akkor ehhez vezettek, mára gyakorlatilag megszűntek. Lát esélyt arra, hogy integrálódni tudnak, és könnyen lehet, hogy baloldaliak is csatlakoznak. 

Tordai ötlete azért is érdekes, mert alig pár napja közölte Ungár Péter, az LMP társelnöke, hogy az ellenzéki együttműködés halott.

A Párbeszéd hosszú utat járt be: valamikor Bajnai Gordon azóta elbukott Együtt nevű projektjéért hagyták el az LMP-t Karácsony Gergely vezetésével. Aztán onnan kiválva lettek Párbeszéd, majd az MSZP-vel indultak közösen a 2018-as választáson – Karácsony volt a közös miniszterelnök-jelölt.

Tavaly április – Márki-Zay Péter bukása óta – minden párt önállóan keresi az boldogulás útját. És a jelek szerint az MSZP és a Párbeszéd közös munkálkodása is a múlté.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...