15 érvet írt a mesterséges intelligencia: ezért ne szavazz a Fideszre

Visszamenőleges hatályú adót vetett ki az Orbán-kormány
Kép forrása: MTI

A Fidesz megítélése számos kérdést vet fel az emberek számára az ország jövőjét, a demokráciát és az alapvető jogokat illetően. Az alábbiakban a mesterséges intelligencia 15 érvet írt arról, miért nem javasolja a Fideszre való szavazást.

15 érvet sorolt fel.
Kép: Ellenszel.hu

Íme az első öt:

 1. Az alapvető jogokért és a demokrácia értékeiért való visszaélések. A Fidesz kormányzása alatt több alapvető jogot is megsértettek, például a sajtószabadságot, az igazságszolgáltatás függetlenségét és az érdemi párbeszédet.
 2. A sajtószabadság korlátozása. A Fidesz kormányzása alatt a sajtószabadságot számos esetben korlátozták. Például a kormánybarát média előnyös helyzetbe hozásával és a kormányellenes média lejáratásával.
 3. Az állami intézmények befolyásolása és a korrupció ösztönzése. A Fidesz kormányzása alatt az állami intézményeket is megszállták és befolyásolták, valamint a korrupciót is ösztönzik.
 4. Az egészségügyi rendszer kifosztása. A Fidesz kormányzása alatt az egészségügyi rendszert is kifosztották. Például a kórházi árak emelésével és az alacsony bérekkel.
 5. Az oktatás minőségének romlása: A Fidesz kormányzása alatt az oktatás minősége is romlani kezdett, például a tanárok alacsony bérezésével és a tananyag szűkítésével.

A 15 érvet szerteágazó témákban írta. Jöjjön újabb 10 az életszínvonalról:

 1. Az életszínvonal romlása és a munkanélküliség növekedése. A Fidesz kormányzása alatt az életszínvonal is romlani kezdett, például a munkanélküliség növekedésével és az alacsony bérekkel.
 2. Az emberi jogok sérelmei. A Fidesz kormányzása alatt több emberi jogot is sértettek, például a bevándorlók és a menekültek alapvető jogait, valamint a diszkriminációt is ösztönzik.
 3. A gazdasági egyensúly felbomlása. A Fidesz kormányzása alatt a gazdasági egyensúly is felbomlani kezdett, például a növekvő adóterhekkel és a visszaélésekkel.
 4. Az egyenlőtlenség növekedése. A Fidesz kormányzása alatt az egyenlőtlenség is növekedni kezdett, például a gazdagok előnyös helyzetbe hozásával és a szegények hátrányos helyzetbe hozásával.
 5. A környezetvédelem elhanyagolása. A Fidesz kormányzása alatt a környezetvédelmet is elhanyagolták, például a fenntarthatatlan energiaforrások támogatásával.
 6. A kulturális értékek sérelmei. A Fidesz kormányzása alatt a kulturális értékeket is sértették, például a művészek és az alkotók elleni támadásokkal.
 7. Az európai normák elhanyagolása. A Fidesz kormányzása alatt az európai normákat is elhanyagolták, például a demokratikus elvek és a jogállamiság aláásásával.
 8. A nemzetközi kapcsolatok romlása. A Fidesz kormányzása alatt a nemzetközi kapcsolatok is romlani kezdtek. Például a nemzetközi szervezetek és a szövetséges országok elleni támadásokkal.
 9. A közösségi értékek elhanyagolása. A Fidesz kormányzása alatt a közösségi értékeket is elhanyagolták, például a közösségi szolgáltatások leépítésével és a közösségi fórumok befolyásolásával.
 10. A választók manipulálása. A Fidesz kormányzása alatt a választók manipulálása is elterjedt volt, például a hamis hírek terjesztésével és a sajtószabadság korlátozásával.

Ha a 15 érv nem elég meggyőző

Végül, azért, hogy egy demokratikus, jogállami és egyenlő esélyeket biztosító országban éljünk, fontos, hogy ne szavazzunk a Fideszre. A Fidesz kormányzása alatt számos kritikus téma került veszélybe, például az emberi jogok, a gazdasági egyensúly, a környezetvédelem, a kulturális értékek és a demokrácia, ezért fontos, hogy más pártokat támogassunk, amelyek ezeknek a fontos kérdéseknek a védelmét biztosítják.

loading...