Őrület: az Alaptörvényt árulják a bolhapiacon 2000ft-ért

Alaptörvény 2000-ért
Az Alaptörvényt árulják

Amikor még igazi alkotmányunk volt, nem kellett azt vásárra vinni. A Fidesz által oly sokszor módosított Alaptörvényt azonban „színes, történelmi könyvként” árulnak az internetes bolhapiacon.

Szájer József nem gondolta volna, hogy amikor a vonaton szerkeszti a sziklaszilárdságú Alaptörvényt, néhány év múlva azt 2000 forintért árulják majd. Ide jutott a Haza dicsősége.

Az ereszen lecsúszó egykori politikus akkor azt mondta, hogy Magyarország új alkotmánya az ő iPadjén íródik. Azon javítja, írja a különböző tervezeteket, véleményezi a beérkezett javaslatokat, és amint kap egy indítványt valamelyik tanácsadótól, képviselőtől vagy állampolgártól, azonnal be tudja illeszteni a szövegbe, és küldi is tovább véleményezésre.

„Mondhatjuk, hogy egy huszonegyedik századi alkotmány, huszonegyedik századi eszközön” – írja régi blogjában Szájer József.

Alaptörvény kapható 2000ft-ért.
Alaptörvény kétezerért, Ellenszél

Ezek után felmerülhet a kérdés, hogy vajon internetes könyv formájában is kapható esetleg kicsivel olcsóbban?

A kedvenc kommentünk:

„Könyv? Nem könyvsorozat?”

Alaptörvény ide vagy oda, Orbán Viktor úgy ontja magából a rendeleteket, mintha az új alkotmányunk a háborús veszélyhelyzet lenne. A szomszédban zajló háborúval képes minden azonnal érvénybe léptetett szabályozást megindokolni. Ez azért is érdekes, mert közben azt kommunikálja, hogy maradjunk ki a háborúból.

Mindeközben egy olyan generáció nő fel, amelynek tagjai közül szinte senki nem szavazna a Fideszre. Magyarul: az Alaptörvény ára nemsokára újra esni fog a bolhapiacon.

loading...