Háromsoros közönségnek hirdetett sokadik megújulást az MSZP

IDEA: Mikropárt lett az MSZP-ből, önállóan három ellenzéki párt jutna a parlamentbe
Kép forrása: MTI

Évadnyitót tartott a Magyar Szocialista Párt. Kiálltak a korábban megbukott előválasztás mellett, és úgy látják, hogy az MSZP nélkül nem fog menni az általuk kínált fordulat. Váratlan fejlemény, hogy a korábban a Budapest Sportcsarnokot is megtölteni képes párt most egy mindössze háromsoros nézőtér előtt összegzett és hirdette új terveit.

A párt vezetői a DK-nak azt üzenték, hogy a szocialisták nélkül, valamint összefogás és előválasztás nélkül az ellenzéknek esélye sincs. A legfőbb baloldali üzenet „a biztonság” lesz.

Kunhalmi Ágnes – feledve, hogy az MSZP a baloldali Dobrev Klára helyett a jobboldali Márki-Zay Pétert támogatta – baloldali fordulatot, erősítendő MSZP-t sürgetett. A társelnök úgy látja, 2010 óta az ország nem előre, hanem hátrafelé ment.

Kell az előválasztás – fogalmazott Kunhalmi -, aki kijelentette, nem hagyják zsarolni polgármestereiket, önkormányzati képviselőiket. Itt nyilván arra célzott, hogy több MSZP-s és a DK-hoz csatlakozott az utóbbi időben.

Komjáthi Imre társelnök adócsökkentést sürgetett, Tüttő Kata főpolgármester-helyettes a fővárosi koalíciót dicsérte és erős Európát szeretne. (Hírek szerint Tüttő lesz az MSZP EP-listavezetője.) Hiller István választmányi elnök úgy látja, a helyünk Nyugaton van.

loading...