Leesik az állad: ezt a lengyel blokkot egy magyar anyuka tette ki

Azt hiszi 27 százalék áfát fizet? Nagyobbat nem is tévedhetne
Kép forrása: MTI

Lengyelország ugyanolyan, sőt, még rosszabb helyzetben van – vagyis kellene lennie – a szomszédjukban tomboló orosz-ukrán háború miatt, mint Magyarországnak. Ott mégis valamiért nem szabadult el a „háborús” vagy „szankciós” infláció. Leesik az állad, ha meglátod ezt a lengyel blokkot, amit egy magyar anyuka tett ki a közösségi oldalára.

„Csodás lengyelországi kirándulás után, CSODÁS BEVÁSÁRLÁSI ÁRAK!!! Csak néztem, néztem és nem hittem a szememnek, hogymivan???”

– posztolta ki a Facebookon egy magyar hölgy hitetlenkedve.

Néhány termék ára csak úgy ízelítőül a Biedronka üzletláncból, amitől leesik az állad: 

Lengyelország Ukrajnával épp úgy határos, mint mi. És ott nincs vészhelyzet, hogy az élelmiszer ára átlagosan nálunk DUPLAannyiba kerül, mint náluk??? 

„Köszönöm, fityesz-szavazók! Gratulálok nektek ahhoz, hogy minden pénzünket szép lassan így áremelkedéssel elveszi tőlünk a fityesz és bandája” – üzent sokmillió embernek Szilvia a Facebookon.

Az Ellenszél korábbi cikkében Magyar Éva bloggert idéztük, aki kiválóan foglalta össze a magyar inflációs tudnivalókat. Tőle idézünk most:

„A nyugati emberek sokkal többet keresnek mint ami a megélhetéshez szükséges. A többletet vagy félreteszik, vagy olyan dolgokra költik, amelyek nem feltétlenül szükségesek a megélhetéshez. Ilyen helyzetben  mondjuk egy 10-20%-os inflációt is könnyebb elviselni, mint a magyar többség esetében, amely hónapról hónapra él. Egy nyugati állampolgár legfeljebb lemond a 3 hetes külföldi nyaralásáról és 3 hét helyett csak két vagy egy hetet nyaral majd az infláció miatt. Az átlagos magyar miről mondjon le, amikor eleve nem nyaral heteket külföldön?!”

A magyaroknak már csak a drágulás és a lemondás maradt? Talán egyszer megértjük, hogy nem a szankciók keserítik meg az életünket, hanem az a gazdaságpolitika, amit a jelenlegi kormányzat visz.

loading...