Kirobbant a botrány Nyíregyházán az akkumulátorgyár közmeghallgatásán

Már meg is van, ki lesz az új igazságügyi miniszter

Kirobbant a botrány Nyíregyházán az akkumulátorgyár közmeghallgatásán. A helyszínen tapintható a feszültség, többen kartontáblát emeltek a magasba, amin az SOS felirat olvasható. Mindenki a Fideszt, a kormányt szidja, már az egészségügy, oktatás is szóba került.

Botrányba fulladt a Nyíregyházára tervezett akkumulátorgyár kapcsán meghirdetett közmeghallgatás, írja a Népszava.

A meghallgatás meghirdetett időpontja előtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal ajtaját bezárták, és nem nyitották ki újra, sokan a két üvegajtó közé szorultak.

A közmeghallgatás zajlik, a teremben és az előtérben lett volna még hely, írja a Népszava, mégsem engednek be senkit. A helyszínt már rendőrök is biztosítják. Egy ideig kívül rekedt az épületen Apáti István és Bakos Bernadett országgyűlési képviselő is, valamint számos újságíró és forgatócsoport.

Végül először a két ajtó közé rekedt embereket engedték ki, majd a tömeg egy részét az épületbe is beengedték. Sokan azonban kinn rekedtek, és nem jutottak el a közmeghallgatásra. A Népszava szerint egy rendőrezredes igyekezett megnyugtatni az embereket, hogy

később összehívnak egy másik közmeghallgatást, de nem sikerült lenyugtatni a kedélyeket.

„Ispánság van, meg vármegye, lassan jönnek majd a darutollas csendőrök is! Mi vagyunk Kína-Európa pöcegödre!! Hazaárulók! Vigyétek Felcsútra!” – volt hallható a tömegből.

A tiltakozók többek között azt hangsúlyozták: ez a módszer, amely elzárják őket az információktól, azt jelzi: van titkolnivaló az akkumulátor-alkatrészt gyártó beruházás kapcsán.

Bár a Boysen Battery Components Hungary Kft. kommunikációja szerint „akkumulátortakaró tartólemezeket” fognak gyártani a nyíregyházi létesítményben, a helyiek attól félnek, hogy idővel a termelés kibővülhet és a debreceni gyárhoz hasonlóan, ténylegesen akkumulátorokat fognak majd itt is gyártani.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...