Ők lehetnek Orbán utódai: megkérdeztük a mesterséges intelligenciát

mesterséges intelligenciát kérdeztünk
Kép forrása: MTI

Az Ellenszél megkérdezte a mesterséges intelligenciát, hogy ha Orbán Viktor nem indulna a választásokon, ki lehetne az utódja.

Ellenszél: „Szia! Ki lehetne Orbán Viktor utódja, ha már nem indulna többet a választásokon?”
Mesterséges intelligencia: Orbán Viktor utódjának kinevezése a Fidesz párt belső döntésén múlik. A Fidesz párt jelenlegi vezetősége között számos olyan politikus van, akiket lehetséges utódként említhetünk, mint például Gulyás Gergely, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, vagy Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezetője. Az is lehet, hogy a párt egy teljesen új arccal jelöli majd a következő választáson, akit jelenleg még nem ismerünk.

Ellenszél: Orbán tönkretette az országot?

MI: Orbán Viktor kormányzása alatt Magyarországon történt változásokról és azok hatásairól vélemények megoszlanak. Néhány ember szerint a kormányzás alatt Magyarország gazdasága erősödött, a munkanélküliség csökkent, és a költségvetési hiány is javult. Mások szerint a kormányzás alatt Magyarország demokratikus intézményei meggyengültek, az önkormányzatok és a sajtó szabadsága korlátozódott, és az ország külpolitikai pozíciója is megváltozott. Az is igaz, hogy Magyarország uniós szinten is kritizálta, az EU az ország jogállamiságával és az alapvető jogokkal kapcsolatban vetett fel aggodalmakat. Így a vélemények megoszlanak, hogy mennyire volt sikeres az Orbán kormányzása az ország szempontjából.

Ellenszél: Mészáros Lőrinc tisztességes úton gazdagodott meg?

MI: Mészáros Lőrinc gazdagságának eredete és a hozzá vezető útja vitatott téma Magyarországon. Mészáros Lőrinc, aki Orbán Viktor barátja és üzleti partnere, az elmúlt években gyorsan és jelentősen meggazdagodott. Ő maga azt állítja, hogy a gazdagságát tisztességes üzleti tevékenységnek köszönheti. Azonban több kritikus állítja, hogy Mészáros Lőrinc gazdagsága az Orbán-kormány kedvezményezésének eredménye, ami állami megrendeléseket és adókönnyítéseket eredményezett. Az is igaz, hogy Mészáros Lőrinc és cégei több vizsgálatot és kritikát is kaptak a közbeszerzések és az állami támogatásokkal kapcsolatban. Az EU is vizsgálatot folytat az országban az állami támogatások és a közbeszerzések általános átláthatósága, jogtisztasága és piaci alapúsága miatt.

Sajnos a mesterséges intelligenciát megkérdezve sem kaptunk biztató választ. A legjobb az lenne, ha az utódaival együtt kiszállna a politikából, és megbűnhődné azt a káoszt, amit okozott Magyarországon.
loading...