A durumtészta a diétába is beilleszthető

Amikor diétázni kezdünk, akkor igyekszünk úgy megváltoztatni az étrendünket, hogy az egészségesebb, alacsonyabb kalóriatartalmú és szénhidrátokban szegényebb legyen. Nagyon valószínű, hogy a különféle diéták nagy részében le kell mondanunk a tésztaételekről, hiszen ezek köztudottan szénhidrátdúsak és könnyen felszívódók. 

 

Na, de mi van a durumtésztával? Ezt is mellőznünk kell, ha egészséges életmódba fogunk? Egyáltalán nem biztos! Ha ugyanis betartod a cikkünkben javasoltakat, akkor nyugodtan beillesztheted a fogyókúrádba ezt a finom fogást.

 

Mi is az a durumtészta?

 

Az egészséges életmód elkezdése az alapszabályok felállításával kezdődik. A 90 napos diéta lényege például a fogyasztott ételek napi elkülönítése. Ha többet is szeretnél megtudni róla, akkor keresd fel a Diet.hu oldalt! 

 

A durumtészta durumbúzából készül tojás hozzáadása nélkül. Ez a búza a mediterrán térségben népszerű és magas fehérjetartalom jellemzi. Emellett sokkal rugalmasabb is, mint a fehérliszt, így könnyebben lehet belőle tésztát gyúrni.

 

A durumtészta jellemzői

 

Ez az alapanyag tehát egy fehérjében gazdag étel, emellett pedig a rosttartalma is magas. Ennek következtében már kevesebb mennyiség is jóllakottság érzetet okoz, ezért nem fogunk belőle túl nagy mennyiséget fogyasztani. A magas fehérjetartalom kiváló az izomépítéshez, összetett szénhidrátja pedig remek energiaforrás. 

 

Durumtészta a diétában

 

Mint látható, a durumtészta pozitív tulajdonságai miatt nyugodtan beilleszthető a fogyókúrába, azonban bizonyos dolgokra mindenképpen oda kell figyelni. A tészta elkészítése után feltétként használj egészséges alapanyagokat, zöldségeket, halakat, és alacsony zsírtartalmú szósszal ízesítsd!

 

Mivel hamar teltségérzetet okoz, ezért a diéta során nem kell attól tartanod, hogy túl sokat fogyasztasz belőle. Ezen kívül lassabban történik az emésztés, így kitolja az éhségérzet megjelenését is.

 

Kiváló tésztareceptek

 

A netet bújva remek recepteket találhatsz, amelyek egészségesek és durumtésztából is elkészíthetőek. Érdemes előszeretettel használni a mediterrán alapanyagokat. Ajánljuk a minestrone tésztasalátát rengeteg zöldséggel, a kapribogyós-tonhalas tésztát, a tengeri tésztasalátát tenger gyümölcsével, vagy a fokhagymás-mozzarellás spagettit gombával.

 

Mire figyelj, ha durumtésztát fogyasztasz a diétádban?

 

Könnyen elcsúszhat a dolog, ha nem figyelsz a részletekre, és például zsíros, olajos szószokat teszel a tésztára. Az sem szerencsés, ha túl sokat és túl gyakran eszel belőle. A durumtészta ugyanis a pozitív tulajdonságai ellenére mégiscsak egy szénhidrátdús étel, így fogyasztása cukorbetegek részéről fokozott óvatosságot kíván. Főként azért, mert a glikémiás indexe is magas.

 

A durumtésztát érdemes tehát beilleszteni az étrendbe, a legtöbb diétába ugyanis belefér. Sovány húsokkal, zöldségekkel, zöldfűszerekkel, kevés szósszal pedig igazán egészséges fogást varázsolhatunk belőle, amely segíteni fogja a fogyókúránk sikerességét.



loading...