Háborognak az Auchan dolgozói

Auchan

Az Auchan szerdán este azt kommunikálta, hogy a „mindenkinek fix alapbéremelés és jelentős juttatásnövelés” jár, és a legtöbb munkatársat foglalkoztató régiókban a szakképzettséget nem igénylő áruházi pozíciókban az alapbérek januári emelkedésével és a megnövelt juttatások optimális kihasználásával közel 20 százalékos jövedelemnövekedés érhető el, ami akár 57 200 forint is lehet az előző év elejéhez képest. Ezzel szemben, a dolgozókat képviselő Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete szerint a bértárgyalás eredmény nélkül zárult.

Az Indexnek a szakszervezet elnöke, Karsai Zoltán azt mondta:

az Auchan januártól a munkatársak alapbérét bruttó 32 ezer forinttal emeli, csakhogy ők 50 ezer forintot tűztek ki célként. Azt is szerették volna elérni, hogy emelkedjen a munkába járás költségtérítése autóhasználat esetén.

Utóbbival sem tudtak előrelépni. Az emelés mértékét azért 50 ezer forintban határozták meg, mert a kérdőív szerint a dolgozók terhe 80 ezer forinttal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest.

A fentiek után a dolgozók egy része eléggé kiakadt az Auchan kommunikációján. A szakszervezeti elnök tájékoztatása szerint nem sokat aludtak az éjjel.

„A jelzések alapján volt olyan áruház, ahol a dolgozók azt tervezték, már ma sem veszik fel a munkát, és sztrájkba lépnek”

– mondta azzal, hogy felhívták a figyelmet arra, hogy ne kezdjenek egyéni akciókba.

„Ha a munkavállalók tiltakozni szeretnének valamilyen módon a vállalat döntése ellen, akkor annak mindenképpen a jogszabályok betartásával kell történnie. Ebben a KASZ minden segítséget megad a munkavállalóknak” – mondta.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...