A régi utat nevezi újnak a megint elnököt váltó Momentum

Kép forrása: Momentum Facebook-oldala, a régi elnökség
Ezer óriásplakát hirdeti az országban, hogy ismét megújul a Momentum. Egy sziluett pedig jelzi, hogy Donáth Anna visszatérését készítik elő.
Lila plakátok lepték el az országot „Drágulás, gázáremelés, tanárhiány” felirattal, amely egy kérdéssel egészül ki: ki vezethet új útra minket? A mellette feltüntetett kifehérített női alak nyilvánvalóan Donáth Annát rejti, aki korábban már volt a Momentum elnöke, de most gyermeke születése után készül arra, hogy újra átvegye a pártot.
Az elmúlt másfél évben négy elnöke volt már a Momentumnak, amely tavaly április óta tovább vesztett népszerűségéből, és a parlamenti küszöb határára zsugorodott. Fekete-Győr András, Donáth Anna, Orosz Anna és Gelencsér Ferenc is vezette  a Momentumot az utóbbi időszakban. A párt időközi választásokat is vesztett. Gelencsér különösen sok bírálatot kapott jobboldali fordulatáért, a párt több politikusa a Gyurcsány Ferenc vezette DK-ban keresett menedéket.
Donáth – hónapok óta előkészített – visszatérése talán az utolsó remény, hogy a Momentum megkapaszkodjon, és megpróbálja visszaszerezni korábbi népszerűségét.
A liberális párt totális őszinteséget ígér a választóknak.
Donáth európai parlamenti ciklusából még több, mint egy év van hátra. Kérdés, hogyan lehet Brüsszelből vezetni a Momentumot, illetve 2024-ben feladja-e európai parlamenti pozícióját pártja megmentése érdekében.
loading...