Romániába járnak magyar lisztet venni a magyarok

Végre nagy fizetésemelést intéz az állam
Kép forrása: MTI

Romániába járnak magyar lisztet venni a magyarok, mert ott olcsóbb. Dolgozni is egyre többen járnak át az egykor lesajnált országba.

Egyre több magyar dolgozik Romániában, és vásárolni, tankolni is mind gyakrabban mennek át a határon, írja az RTL.hu a román Pro tévé riportja alapján. Egy boltos arról beszélt, azt a lisztet adják el a magyaroknak, amit Magyarországról importálnak.

Egy járművekhez való kormányokat összeszerelő üzemben, a nagyváradi ipari parkban hétről hétre egyre több magyarországi magyar dolgozik a riport szerint. Köztük van Dóra is, aki mindössze 10 kilométerre lakik a határtól. A férjével dolgoznak Nagyváradon, fejenként több mint 400 ezer forintnak megfelelő összeg a havi fizetésük.

Az asszony a román Pro tévének elmondta, hogy jobban keres, és közelebb is van a munkahelye. Ahol laknak, ott egyáltalán nincs munka. A gyár vezetője szerint a közelség és a jobb fizetés mellett a nagyon jó munkakörülmények miatt is járnak át hozzájuk dolgozni a magyarok. Sok cég a bejárást is megoldja a munkatársaknak.

A romániai Bihar megye munkaügyi hivatalának vezetője, Békési Csaba szerint náluk a munkanélküliség alacsonyabb, mint Kelet-Magyarországon, és nem gond a beilleszkedés sem. Egy kolozsvári szakember szerint Románia immár fejlettebb, mint a szomszédai, ezért ez egyre inkább tendencia lesz.

Hétvégente pedig bevásárolni érkeznek a magyarok. Nagyon gyakran jönnek, panaszkodnak a cukorválságról, és hogy már lisztet sem tudnak venni, és megveszik tőlünk azt a lisztet, amit Magyarországról importáltunk

– mesélte a stábnak egy eladónő.

Romániába járnak magyar lisztet venni a magyarok

A Pro tévé azzal zárja a tudósítását, hogy miután az üzemanyag is olcsóbb Romániában, a magyarok a kocsijukat is a határ román oldalán tankolják meg.

Sört akart venni olvasónk, de egy felirat fogadta a hűtőn – ha meglátod, elrohansz a boltba Te is

loading...