Dobrev Klára lépett: EU-s szinten veszi fel a harcot a családon belüli erőszakkal, Magyarországon is

családon belüli erőszakkal küzd a DK

Dobrev Klára és a DK a családon belüli erőszak elleni harc elkötelezett híveke. Többször is előterjesztette a Demokratikus Koalíció a magyar országgyűlés padsoraiban a törvények szigorítását. Mindez azonban a vakkomondoros fideszes uraknál süket fülekre talált.

A családon belüli erőszak ellen harcolni kell! – Dobrev Klára nem adja fel

„Magyarországon több mint 200 ezer nő él bántalmazó kapcsoltban és csaknem 30 gyermek hal meg évente bántalmazás, vagy elhanyagolás miatt. Pedig meg lehetne őket menteni, erről is szól az Isztambuli Egyezmény. Az Orbán-kormány azonban évek óta nem hajlandó az ajánlásokat a magyar jogrendbe átvezetni, hiába terjesztettük be számos alkalommal a parlament elé. 

Most viszont az Európai Parlamentben kezdtünk el dolgozni, hogy közös európai szabályokat hozzunk. És eljön majd az idő, amikor Magyarországnak is olyan kormánya lesz, amelyik megfelelő módon törődik a nőkkel és gyerekekkel, mert nekünk minden élet egyformán fontos” – írja az Árnyék-miniszterelnök.

A családon belüli erőszak ügye mindannyiunkat érint. Ha magunk nem is vagyunk elszenvedői, a környezetünkben biztosan találunk olyat, aki áldozattá vált.


Ne maradj le! Az Ellenszél további cikkeiért kövess minket a Facebookon is!

loading...