Olyat kapott a lakossági fórumon a fideszes polgármester a barátaival, amihez nincsenek hozzászokva

„Nem kérünk belőle! Nem kell! Milyen demokrácia az, ahol nem kérdezik meg a lakosságot egy ekkora horderejű beruházás előtt? Kilopták a legjobb termőföldeket!”

– ilyen és ehhez hasonló bekiabálások szakították meg perceken keresztül azt a debreceni lakossági fórumot, amelyen a város mellett építkező CATL akkumulátorgyár próbált bemutatkozni. Az esetről a Debreciner töltött fel videót a YouTube-oldalára.

2022 közepén bejelentették: Debrecenben fog akkumulátorgyárat építeni a kínai CATL, ami világ legnagyobb akkumulátorgyártó cége. A beruházás ellen azonnal tiltakozni kezdtek debreceni civilek és ellenzékiek, érvelésük szerint a gyár ugyanúgy veszélyeztetné a környék ivóvizét, ahogy a gödi Samsung-gyár is azét a környékét.

Papp László fideszes polgármester azóta több lakossági fórumon megpróbálta lenyugtatni a kedélyeket. Szerinte az akkumulátorgyár nem jelent veszélyt, és amúgy is rengeteg munkahelyet hozna létre a környéken.

Január 9-e hétfőn is tartottak egy ilyen fórumot, amin kint volt a Debreciner, akik videót készítettek a „beszélgetésről”. Ezen az látszik, hogy a gyár képviselője megpróbál néhány alapadatot elmagyarázni a cégről, de a hallgatóság egy része perceken keresztül bekiabál, kifújolja, kitapsolja, és különböző módokon belefojtja a szót. A polgármester egyszer megpróbálja lenyugtatni a kedélyeket, kevés sikerrel.

A Fidesz számára nagyon kínos kínos jelenet a Debreciner videójában itt nézhető meg:

loading...