Ennyit erről: egy vérbeli kommunista nagyágyúval erősít a Fidesz – bevetik Orbánék a vörös öklöt

Kép forrása: MTI

Amikor a Fidesz kommunistázik, teljesen hiteltelenné válik, főleg akkor, amikor megnézzük, milyen katonákat találunk a soraiban.

Nem akárkit kért fel Orbán Balázs, Orbán Viktor miniszterelnök politikai igazgatója a Matthias Corvinus Collegium (MCC) brüsszeli irodája vezetőjének: Frank Füredi hithű kommunistaként indult, és bár a politikai paletta jelentős részét bejátszotta, a leghosszabb ideig a vörös eszméket képviselte – írja a 24.hu.

Miután 1973-ban kizárták a brit Nemzetközi Szocialisták nevű formációból, amelyhez még 1970-ben csatlakozott, néhány társával létrehozta a Forradalmi Kommunista Csoportot. Ezután 1978-ban megalapították a Forradalmi Kommunista Pártot; a szovjet szocialista forradalom két vezéralakját, Lenint és Trockijt tekintették példaképüknek. Füredi kulcsszereplője volt a pártnak, nemcsak a vezetője, hanem a fő ideológusa is, aki mozgalmi nevén, Frank Richardsként publikálta osztályharcos cikkeit, tanulmányait.

A burzsoá állam elkerülhetetlenül használja kényszerítő hatalmát az ellenséges osztállyal, a proletariátussal szemben

– írta például Forradalmi Kommunista Pamfletjében 1978-ban.

A Forradalmi Kommunista Párt hitet tett a kontrollálatlan migráció, az ingyenes abortusz és a homoszexuálisok jogai mellett. Érdekes körülmény, hogy Frank Füredi felesége, Ann Fürediabortuszklinikát vezetett, és ma is védi az abortuszhoz való jogot.

Fürediék kiálltak az első Öböl-háborúban Szaddám Husszein iraki diktátor mellett, aki ellen Kuvait lerohanása miatt indított háborút egy széles nemzetközi koalíció, vagy éppen Szlobodan Milosevics szerb elnök mellett a délszláv háború során, aki végül háborús bűnösként került Hágába. Ez már az 1990-es években történt, vagyis a szocialista rendszer kelet-európai összeomlása után.

Az 1947-ben született Füredi csak ötvenéves kora környékén, valamikor az 1990-es évek második felében szakított a kommunizmussal.

Orbán Balázs, az MCC kuratóriumának vezetője szerint azonban kommunista múltja ellenére megkérdőjelezhetetlen Füredi alkalmassága.

Megkeresését olvasva az a híres mondás jutott eszembe, hogy aki fiatal korában nem progresszív vagy szocialista, annak nincs szíve, aki idősebb korára is az, annak nincs esze. Frank Füredi professzor úr tudományos pályafutása, nemzetközi elismertsége, alkalmassága megkérdőjelezhetetlen, és ez igaz az MCC Brüsszelben dolgozó további munkatársaira is

– válaszolta a 24.hu-nak a miniszterelnök politikai igazgatója, aki hozzátette azt is, hogy „a magyar liberális vagy szocialista újságírók is sokat tanulhatnak tőlük”.

 

loading...