Vészriasztást adott ki a DK Egészségügyi árnyékminisztere: nagy baj jöhet

A kórházi adósságok történelmi rekordon állnak.
Kép forrása: MTI

Az Árnyékkormány szerint műtétek maradhatnak el, létfontosságú gyógyszerek tűnhetnek el a kórházakból, ha az Orbán-kormány nem fizeti ki a kórházak adósságát.

A magyar egészségügy egyre mélyülő válságát és az Orbán-kormány tehetetlenségét bizonyítja, hogy sajtóhírek szerint döbbenetes mértékű tartozással, összesen 30 milliárd forintos adóssággal kezdik a jövő évet a magyar kórházak.

Az Árnyékkormány szerint műtétek, kezelések és vizsgálatok maradhatnak el az adósságválságba süllyedő kórházakban, ezért ki kell fizetni a magyar kórházak adósságait a beszállítók, például a gyógyszergyártók, a fűtés- és áramszolgáltatók, illetve a szerződéses dolgozók felé.

Az Orbán-kormány azonban évek óta képtelen kifizetni a kórházak adósságait, ami közvetlenül és súlyosan veszélyezteti a betegek egészségét. Ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy az elmúlt 12 év rombolása után újra biztonságosan működjenek a kórházak – írja közleményében Dr. Komáromi Zoltán Egészségügyi árnyékminiszter.

loading...