Ezt Elxurták: bukta a pert a Gyurcsány-film készítője

Kép forrása: MTI

Pert veszített Kálmosita Gábor Hann Endrével szemben – írja a 444.

Pénteken hirdetett ítéletet a Fővárosi Törvényszék a szeptemberben indult Elkúrtuk-perben. Hann Endre, a Medián közvélemény-kutató igazgatója márciusban perelte be jó hírnévhez való személyiségi jogának megsértése miatt az Elkxúrtuk című film producerét, Kálomista Gábort, mert úgy érezte, vele azonosítják a film egyik főszereplőjét, akit szintén Endrének hívnak és közvélemény-kutató.

Az elsőfokú ítélet szerint Kálomistáék megsértették Hann jó hírnevének védelméhez fűződő személyiségi jogát a Megafilm oldalán megjelent közleménnyel, aminek Miniszterek, bűnözők és tanácsadók – de vajon melyik ellenzéki politikus aktív még ma is? volt a címe és konkrétan Hann Endrével azonosította a filmbeli Endrét.

A bíróság szerint a filmforgalmazó ezzel a közleménnyel úgy mutatta be Hannt,

  • mintha a filmbeli karakterhez hasonlóan 2006-ban ő is kutatási adatokat manipulált volna,
  • személyesen is részt vett volna az MSZP-SZDSZ- kormány politikai döntéseinél;
  • kapcsolatot tartott volna Szilvásy György titkosszolgálati miniszterrel;
  • részt vett volna az őszödi beszéd kiszivárogtatásában;
  • és részt vett volna a rendőri erőszakról szóló döntésben is.

A bíróság eltiltotta Kálomistát a további jogsértéstől, valamint magánlevélben és a Megafilm honlapján is bocsánatot kell kérnie Hann Endrétől. Ezen kívül pedig 1,5 millió forint sérelemdíjat és 500 ezer forint perköltséget is kell fizetnie.

Tehát Kálomistáék nem azért bukták a pert, mert az Elkúrtukban szerepeltettek egy Endre nevű közvéleménykutatót, hanem azért, mert később egy közleményben egyértelműen összekötötték a karakter Hann Endrével.

A készítők tehát elxúrták ezt, a film ráadásul még csak nem is volt olyan nagy dobás. Uncsi, zavaros, ahogy a megálmodói is azok.

loading...