Itt a válasz: az árnyék-pénzügyminiszter elmondta, hozzányúlhat-e a Fidesz a magánvagyonunkhoz

Behívót kapnak a magyarok.
Fotó: Ellenszel.hu

Több figyelmeztetés is megjelent a közösségi oldalakon, amely arra int, hogy vigyázzunk a megtakarításainkra, sőt, van, amelyik továbbmegy, és azt tanácsolja, vegyük ki a pénzünket a bankból, mert ahogy a magánnyugdíjakra, ezekre is ráteheti enyves kezét a kormány.

Matolcsy György az alábbi kijelentést tette:

20 ezer milliárd forintban mérhető a családok pénzügyi megtakarítása Magyarországon. Ebből olyan 8000-8500 milliárd forint van nem látható párnákban, és nem tudom, dobozokban otthon. És 12 ezer milliárd forint van látra szóló betétben a bankoknál. Ezt a 20 ezer milliárd forintot ezt persze most eszi, rágja, harapja az infláció. Ezt föl lehetne használni.

Mivel önmagában ez a kijelentés igen súlyos, az Ellenszél megkérdezte Bodnár Zoltán árnyék-pénzügyminisztert, a Magyar Nemzeti Bank egykori alelnökét, hogy van-e alapja a félelmeknek.

Bodnár Zoltán a következőt nyilatkozta nekünk:

„Ez egy szerencsétlen megszólalás volt. Matolcsy György valószínűleg azért fogalmazott így, mert ő maga sem érti, hogy miként működik a pénzügyi rendszer. Nyilvánvalóan nem kell tartanunk attól, hogy a kormány hozzányúl a tartalékainkhoz, még ha az előzmények ismeretében ettől jobban félünk is. Matolcsy valószínűleg arra gondolt, hogy a párnába varrt pénzek helyett azokat lehetne más formában tartani, például állampapírokban vagy éppen részvényekben, ahelyett, hogy a lakosság ezt inflálódni hagyja. Szó sincs arról, hogy ehhez hozzáférhetne a kormány” – mondta az Ellenszélnek Bodnár Zoltán.

Nem szükséges tehát a bankba szaladnunk, ugyanis a trezor kódját még Orbán Viktor sem tudja. Legalább ettől a veszélytől nem kell tartanunk.

loading...