Pert nyert Kósa Lajossal szemben a csengeri örökösnő

Kép forrása: MTI

A Debreceni Törvényszék elsőfokú ítélete szerint Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő megsértette a csengeri örökösnő néven elhíresült P. Mária jó hírnévhez való jogát, amikor azt állította: csalásért korábban elítélték – írja a Blikk.

A nagy összegű csalással vádolt nő a tavaly benyújtott keresetében azt kérte, a kormánypárti politikus kérjen tőle bocsánatot és fizessen neki 2,5 millió forint sérelemdíjat. A Debreceni Törvényszék kedden, első fokon P. Máriának adott igazat.

P. Mária ügyvédje, Helmeczy László a Blikknek azt mondta, okirattal igazolták, hogy védencét soha sem ítélték el csalásért. „Fellebbezni fogunk, mert álláspontunk szerint ha egy közjogi méltóság ország-világ és a sajtó előtt tesz ilyen kijelentéseket, az okot ad arra, hogy sérelemdíjat fizessen, továbbá bocsánatot is kérjen” – mondta Helmeczy.

A 2018-as választások előtt nem sokkal került nyilvánosságra a „csengeri örökösnő” és Kósa Lajos története. P. Mária azt állította a Fidesz képviselőjének, hogy 1300 milliárd forintot örökölt a Németországban élt apjától.

Kósa közreműködött volna a hatalmas vagyon rendezésében, amiért cserébe a nő mintegy 800 millió forintnyi eurót ajándékozott volna a politikus édesanyjának.

Ugyan a Fidesz politikusa később azt állította, hogy szélhámosság volt az egész, kiderült, hogy többször is találkozott a nővel, és még egy svájci bankba is elutaztak együtt.

loading...