Itt a postavész: soha nem látott tumultus a Nyugati téri postánál – a DK fontos aláírásgyűjtésbe kezdett

„Hivatalosan 62-esnek hívják, a köznyelv Nyugati téri postaként emlegeti. Ez maradt az egyetlen terézvárosi posta, három másik társát ugyanis bezárták” – írja közösségi oldalán Dr. Oláh Lajos DK-s országgyűlési képviselő,

A politikus jelezte, hogy a Lövölde tér VII. kerületi oldalán lévő postát is bezárták, amit szintén sok környékbeli terézvárosi használt. A nemrégiben bezáró posták között van két erzsébetvárosi posta is, a Városligeti fasor 1. és a Damjanich utca 58. szám alatti posták – teszi hozzá Oláh Lajos.

Karácsonyi időszakban eleve túlterhelt a minden postahivatal, most azonban még nagyobb forgalmat terhelnek a még működő postákra.

Nem csak a Szondi, Hegedű utcai, Andrássy úti bezárt postákból irányítják a Nyugati téri postába az ügyfeleket… hanem az V. és XIII. kerület közeli postáinak a forgalmát is megkapja. Ugyanis a szomszédos kerületekben is 3-3 postát bezártak.

„Éppen ezért a VI. és VII. kerületi DK-s képviselőkkel, Nagypál Anikó V. kerületi és Keszthelyi Dorottya XIII. kerületi önkormányzati képviselővel közösen petíciót indítottunk” – írja a DK-s országgyűlési képviselő.

A DK követeli, hogy nyissák újra a bezárt postahivatalokat! Ne az alapvető szolgáltatásokon spóroljanak! A következő napokban folytatjuk személyesen is az aláírásgyűjtést a Nyugati postánál, de online is csatlakozhatsz!

loading...