Gyurcsány Ferenc a ma 18 órakor induló DK TV-ről: izgalmas műsorral készülünk

„Nem dolga egy pártnak televíziót csinálni. Se kicsit, se nagyot. Mert ez esetben is igaz kellene lenni a mondásnak: “a cipész maradjon a kaptafánál!” A televízióknak tisztességes tájékoztatást kellene adnia a nézőknek, a pártoknak meg tisztességesen képviselni választóikat. Így lenne kerek a világ” – írja közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc.

A DK elnöke hozzáteszi: „Magyarországon a köztelevízió kormánypárti propagandát sugároz, és (egy jelentős csatorna kivételével) hol nyíltabban hol burkoltan ezt követi a kereskedelmi televíziók túlnyomó többsége is. Azaz a magyar nyilvánosság ezen része alapvető funkcióját meggyalázva, meghazudva közcsalóként működik.

Nincs demokratikus politikai demokratikus nyilvánosság nélkül. Nincs sikeres politika, ha nem jutsz el a választókhoz, márpedig a magyar ellenzék ebben a helyzetben, ha megszakad se éri el választóinak jelentős részét. Mert a köznyilvánosság intézményei nem teszik tisztességesen a dolgukat. 

Erre a helyzetre adott egyik válaszkísérlet, hogy a Demokratikus Koalíció saját online csatornát épít. Hogy közvetlenül mondhassuk el a választóknak, hogy mit gondolunk, mit képviselünk. A csatornát inkább a remélt végeredmény, mintsem a bemutatkozó kezdet okán DK TV-nek hívjuk.”

A műsort itt lehet majd nézni.

loading...