Idefigyeljetek, ti agyontanult Fidesz-imádók: a diákok nem az ötösért tüntetnek, hanem mert nem akkora barmok, mint ti

Diákok és tanárok tüntetnek

Minden elvakult Orbán-rajongónak, aki a diákok tüntetése miatt szapulja őket és tanáraikat az Ellenszél komment-szekciójában:

Lehet, hogy amikor iskolába jártatok, ti mindent a jó jegyért csináltatok. Azért nyaltatok a tanárnak, köptétek be az osztálytársatokat, vagy éppen amiatt kussoltatok akkor is, ha igazságtalanság ért titeket. Mire mentetek vele? Arra, hogy megkeseredett felnőttként most azokat szidjátok, akiket a pedagógusaik gondolkodásra neveltek?

„Tanuljatok, diákok, az a dolgotok!”

– Igen, azt szeretnék a diákok, csak éppen nem hagyják őket, mert bármennyire felkészült is szakmailag a tanáruk, kirúgják mondvacsinált okokból. Higgyétek el, hogy nagyobb szívás egy diáknak elveszíteni az érettségi évében a tanárát, mint az engedetlenség miatt kihagyni egy tanórát.

Ha lenne egy csöppnyi eszetek, akkor a tankerületet és az azok vezetőit bábként irányító hatalmat szidnátok, és nem a tanárokat. Ugyanis, ha annyira szíveteken viselitek a diákok sorsát, akkor kérdezzétek már meg, hogy mennyire arányos kitenni a szűrét 8 tanárnak a polgári engedetlenség miatt, és hogy ez milyen hatással lesz majd a tanításra?

„A tanárok csak heti pár órát dolgoznak”

Szerintetek mi a fenéért nincs elég pedagógus? Miért nincs utánpótlás? Azért, mert aki 5-8 évet tanul az egyetemen, nem biztos, hogy elmenne árufeltöltő-bérért tanítani. Tegyétek a szívetekre a kezeteket, és mondjátok el, hogy ti bevállalnátok ezt is a rátok terhelt adminisztratív baromságok, többletmunka, osztályfőnöki teendők, otthoni dolgozatjavítások mellett!

Ugyanis a tanárok nem heti „pár órában” teszik oda magukat, hanem mindig rendelkezésre állnak, még az éjjeli szekrény halvány lámpafényénél is, amikor a témazárót állítják össze másnapra.

Szóval mielőtt megszólaltok, egy kicsit nézzetek magatokba, és mondjátok, hogy tényleg igazságos jelen helyzetben szidni a diákokat!

Jabronka Richárd

loading...