Lefagy Orbán arcáról a gúnyos vigyor: elismerték a súlyos uniós büntetést

Kép forrása: MTI

Hiába tett úgy Orbán Viktor a V4-csúcson, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, és nem tudna az uniós pénzmegvonásról, Navracsics elismerte, hogy a Bizottság komoly büntetésre tesz javaslatot.

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter kedden megerősítette, hogy az Európai Bizottság javasolni fogja a 7,5 milliárd euró, vagyis a 3000 milliárd forintnyi uniós támogatás felfüggesztését, miután nem sikerült megfelelni a korrupcióellenes elvárásoknak – írja a napi.hu.

Navracsics a Reutersnek beszélt arról, hogy a 2021-2027-es időszak hétéves uniós költségvetésének egy részét ideiglenesen elbukhatja az Orbán-kormány, de arra számítanak, hogy az uniós pénzügyminiszterek tanácsa december 12-én a magyar helyreállítási terv jóváhagyása mellett fog dönteni.

Ha decemberben sikerül aláírni a partnerségi megállapodást, és ha a Tanács elfogadja a helyreállítási tervet, akkor időben vagyunk… azonban a hangsúly most az EU-pénzek lehetséges felfüggesztésén van” – mondta Navracsics, hozzátéve, hogy ő „optimista” és „sok mindent” látott már.

Emellett arról is beszélt, hogy a kormány abban bízik, hogy jövőre az összes befagyasztott uniós forrás rendelkezésre áll majd.

Orbán Viktor miniszterelnök a kassai V4-csúcson csak elsétált, amikor a befagyasztott pénzekről kérdezték, a hivatalos sajtótájékoztatón pedig úgy tett mintha soha nem is hallott volna a befagyasztásokról, és azt mondta, minden jól halad.

Ha ez nem lenne elég, emiatt is izgulhatnak a Fideszben:

Borul a bili a fideszes fellegvárban: lecsapott az EU-s csalás elleni hivatal

loading...