Dobrev Klára Árnyékkormánya ismét nagy dobással állt elő: elvitték az oktatás szereplőit az Európai Parlamentbe

Diákok, tanárok, szakszervezeti vezetők számoltak be ma a magyar oktatás helyzetéről az Európai Parlament képviselői és az Európai Bizottság előtt. A DK ugyanis elvitte őket oda, hogy megfogalmazzák a legfontosabb kérésüket: ne jöhessen többé úgy EU-s forrás oktatásfejlesztési célból Magyarországra, hogy arra a Fidesz rátehesse a mancsát.

Barkóczi Balázs a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány oktatási árnyékminisztereként korábban a Kulturális Bizottság elé vitte a pedagógushiány enyhítéséről és a pedagógusok védelméről szóló javaslatait. A fideszes többség nem engedte azt a plenáris ülésen tárgyalni, mondván, hogy ez nem a parlamentbe való.

Barkóczi Balázs és Dobrev Klára sajtótájékoztatón jelentették be, hogy ezt nem hagyták annyiban

„A magyar oktatás drámai helyzetben van, mondhatjuk, hogy összeomlott. Az elmúlt 10 évben soha nem látott mennyiségű EU-s pénz érkezett Magyarországra, amelynek egy részét az oktatásra kellett volna fordítani. Ehhez képest a falak omlanak, eszközök nincsenek, betöltetlen tanári helyek vannak sok helyen” – mondta el az Árnyékminiszterelnök.

Dobrev Klára hozzátette: ma az európai parlament képviselői meghallgatták a tanárok, a szakszervezetek és a diákok véleményét arról, hogy mi a valós oktatási helyzet Magyarországon. Sőt mi több, az Európai Bizottság elé is vitték az ügyet.

A legfontosabb, amit kértek: 

Az elmúlt 10 év uniós pénzesője után soha ne érkezzenek Magyarországra úgy pénzek, hogy azokat ne ellenőrizzék szigorúan! Valóban arra menjenek, amire azokat adják.

Erről tárgyaltak ma Brüsszelben. 

loading...