Autók, ingatlanok, bankszámlák – Mindent vittek a korrupciós ügybe belebukott Völner Pál családjától

Fideszes minisztereket akar beidézni a bíróságra Völner Pál
Kép forrása: MTI

Szeptemberben, amikor kiderült, hogy bankszámlákat, részvényeket, ingatlanokat, autókat és céges üzletrészt is zár alá vettek, Völner azt mondta, „történelemkönyvekben fordul elő olyan, hogy családtagokat büntettek meg, ítélet nélkül”.

Egy 320 lóerős, tűzpiros Porsche Cayman S sportautót is lefoglalt a rendőrség Völner Pál korrupcióval vádolt fideszes ex-államtitkár fiától, írja a 24.hu.

A Porsche mellett lefoglalták Völner 26 éves fiának másik autóját, egy szintén piros Mini Cooper Countryman All4-t, továbbá ötmillió forint készpénzt, 3,3 millió forintot a bankszámlájáról, egy VII. kerületi lakást, két ingatlant Győrág közelében, valamint cégének üzletrészét.

Lefoglalták Völner feleségének három bankszámláját (rajta 8,5 millió forinttal), Lexus RX450H típusú terepjáróját, egy résztulajdonában álló VI. kerületi lakást és egy nyergesújfalui ingatlanát. Szintén zárolták Völner egyik lányának bankszámláját közel 34 millió forinttal, illetve másik lányának üzletrészét egy gazdasági társaságban.

Völner Pált decemberben hallgatták ki gyanúsítottként, egy héttel azután, hogy korrupciógyanú miatt lemondott államtitkári posztjáról. A vád szerint Völner igazságügyi államtitkárként a Schadl Györgytől, vagyis a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül fogadott el kenőpénzt, 2021 júniusáig legalább 83 millió forintot. Schadlt novemberben tartóztatták le.

Az ügyészség szerint Schadl százmilliókat, sokszor az osztalék 100 százalékát szedte el a végrehajtóktól cserébe azért, hogy Völner Pál államtitkár segítségével kinevezték őket. Schadlre tíz, Völnerre pedig nyolc év börtönt kér az ügyészség.

loading...