Szegény óvodások: olyat kaptak reggelire az iregszemcsei kisovisok, amitől biztosan felhúzod magad

Az óvodások reggelije Iregszemcsén

Van azért egy határ – szokták mondani. Az Ellenszél szúrta ki, hogy egy iregszemcsei apuka a Facebookra posztolta, hogy milyen „csomagot” kaptak az óvodások a faluban. Nem túloztunk a címben, bennünk is felment a pumpa, garantáltan felhúzod magad Te is.

Értjük, hogy spórolni kell, de az nem kell, hogy egyenlő legyen az igénytelenséggel. Amikor nagyszüleinknek nem volt pénze húsra, főtt ételre, akkor is szépen, gusztusosan meg tudták kenni a kenyeret, ha kell, kicsit megpaprikázva, lilahagymával, vagy bármi olyasmivel, ami külalakra fogyaszthatóbbá teszi. Az óvodások nem voltak ilyen szerencsések.

Az iregszemcsei édesapa nem ilyen ételt fényképezett. Ennek a gusztusossághoz, az igényességhez semmi köze, sőt, kifejezetten visszataszító. A kisgyermek, akinek most kellene látnia/tanulnia, hogy miként kell szépen étkezni, mit mondjon erre a minősíthetetlen „szendvicsre?”

Szegény óvodások. Íme a kép:

Ahogy a kommentárok között látjuk, (a neveket kitakartuk) valaki szerint havonta 17 ezer forintot kell fizetni az étkeztetésért. Ebbe a keretbe egy olyan kenyér is beletartozik, ami vajat még sosem látott, és a tojássárgája is csak szolidan kacsint belőle ránk.

Az Ellenszél megkérdezte megkereste az intézményt, hogy kérdéseket tegyünk fel a vezetőségnek a látottakról. Ha választ kapunk, frissítjük cikkünket.

Lassan világos lesz, hogy a Fidesz miért mondja azt, hogy Magyarországon minden gyermek jóllakik. Ezek szerint számukra a saját kis világukban, a luxuséttermek csillogásán túl ez számít jóllakásnak. Hát egyék meg ők!

Megkaptuk az óvoda válaszát, cikkünket frissítjük:

„Tisztelet Jabronka Richárd!

A megjelent cikkre, illetve a megkeresésére reagálva szeretném a következő tényeket leírni.

Nem tudom megerősíteni, hogy a képen szereplő uzsonnát ilyen formában adtuk ki, mivel az illető, aki feltette a képet, három gyermekének az uzsonnáját vitte haza. Személy szerint kíváncsi lennék a másik két uzsonnára is, azok vajon miért nem lettek fotózva?.

Sajnálatos módon községünkben lejárató kampány indult a jelenlegi vezetés ellen, feltételezhetően ennek vagyunk mi is „áldozatai”.

A kép alatti hozzászólásokban a 17 ezer forintos étkezésről nem tudok.

Minden óvodában a 328/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet 6. számú melléklete a – Nyilatkozat gyermekétkeztetés normatív kedvezményének igénybevételéhez bölcsődei és óvodai nevelés esetén – a szülők büntetőjogi felelősségük tudatában nyilatkoznak, hogy mely jogcím alapján veszik igénybe az INGYENES étkeztetést. Aki nálunk egyik jogcímen sem tudja igényelni az ingyenes étkezést (120 gyermek közül 12 gyermek), maximum (21 munkanappal/étkezési nappal számolva) 11.655 forintot fizet havonta a napi háromszori étkezésért.

Jelen esetünkben a képet megosztó, több mint 3 gyermeket nevel, így automatikusan megjár neki az INGYENES étkezés.

A hozzászólást író hölgy a szomszédos településen él, óvodánkba gyermeke nem jár. Arról nincs információm melyik intézménybe, hány gyermekét járatja, milyen kedvezményekre jogosul illetve hogy az adott intézményben mennyi az étkezési térítési díj.

Kérem a cikket frissíteni!

Teplán-Németh Tünde

intézményvezető

Iregszemcsei Nefelejcs Óvoda, Mini Bölcsőde és Konyha”

loading...