Vészjósló hír érkezezett az EU-s pénzekről: Orbán rághatja a körmét, mert fájni fog, ami most jön

Fotó: Ellenszel.hu

Kiderült, hogy az EU nem hiteget. Aki nem hajlandó a pénzeket arra használni, amire adják, hanem eltapsolja, ahogy Orbán tette, nem kap többet. Erről árulkodik a legfrissebb hír is, ami okot adhat arra a magyar kormányfőnek, hogy tövig lerágja a körmét.

Az Európai Parlament (EP) ötpárti állásfoglalás-tervezete felszólítja az EU döntéshozóit, hogy mindaddig ne hagyják jóvá a Magyarországtól különféle címeken visszatartott támogatásokat, amíg be nem bizonyosodik, hogy a korrupcióellenes intézkedések hatékonyak és visszafordíthatatlanok, illetve amíg a kormány végre nem hajtja a jogállamiság érvényesülését célzó valamennyi brüsszeli ajánlást – írta meg a Népszava a tárgyalások állásáról szóló és a lap által látott, majdnem végleges határozati javaslat alapján, amelyről csütörtökön szavazhatnak a képviselők.

A néppárti, szocialista, liberális, zöldpárti és szélsőbaloldali képviselők által egyeztetett szöveg leszögezi: az Európai Bizottság (EB) és a kormány között kitárgyalt 17 korrupcióellenes intézkedés teljes körű végrehajtása sem elegendő ahhoz, hogy Magyarországon megszűnjenek az Európai Unió pénzügyi érdekeit érő rendszerszintű kockázatok. 

A helyreállítási alapból érkező pénzügyi forrásokkal kapcsolatban is szigorú álláspontot képviselnek. Felszólítják az Európai Bizottságot, hogy addig ne utalja a tervet jóváhagyásra a tagállami kormányok elé, amíg Magyarország nem tesz eleget a jogállamiság terén tett valamennyi brüsszeli ajánlásnak, és amíg nem hajtja végre az EU Bíróságának és az Emberi Jogok Európai Bíróságának valamennyi vonatkozó ítéletét.

Ha tehát a korrupció továbbra is szabadon garázdálkodik Magyarországon, egy fityinget sem kapunk. Eddig húzogatta csak Orbán az oroszlán bajszát.

loading...