Egy idős hölgy zavarta meg a kormányszóvivő lakossági fórumát – Harrach megpróbálta belefojtani a szót

Kép forrása: MTI

A szankciókról szóló nemzeti konzultációk mellé időzítve a Fidesz országszerte fórumokat szervez, hogy helyben a leghűségesebb választóiknak magyarázhassák el, miért szinte kizárólag Brüsszel hibája, hogy bajba került a magyar gazdaság. Ezeket az eseményeket nem nagyon hirdetik meg a szélesebb közönség számára, általában a választókerületi adatbázisban összegyűjtött emailcímekre mennek ki a meghívók, így kisebb szerencse is kell ahhoz, hogy eljuthassunk egy-egy fórumra, írja a 444.

Hétfő kora este az újépítésű dunaparti lakóparkok egyikének földszintjén lévő rendezvényterem teljesen megtelt, amit a helyi fideszes választókerületi elnök, Harrach Tamás elégedetten nyugtázott, mint mondta:

kampányban is ritkán tudtak ennyien összegyűlni egy helyen. Az is hamar kiderült, hogy ezeknek a fórumoknak a megszervezése nem helyben merülhetett fel, mert Harrach azzal folytatta, hogy „amikor hírt kaptunk arról, hogy ezt a fórumot úgymond meg kell tartsuk”, akkor elkezdték begyűjteni a felmerülő kérdéseket a tagoktól, amiket majd fel lehet tenni Szentkirályi Alexandrának.

Többek között olyan kérdések jöttek össze, minthogy

  • mi Amerika szerepe a szankciókban,
  • várható-e az árstop más termékekre,
  • Brüsszel megtámadhatja-e az árstopot,
  • nem lesz-e lassan időszerű a huxit,
  • nem számít-e a választásokba történő külföldi beavatkozásnak a dollárbaloldal pénzelése,
  • az unió nem gondolta-e végig a szankciók következményeit és miért erőltetik még mindig a szankciókat
  • vagy nem vagyunk-e túl puhák az ukránokkal való bánásmódban a magyar kisebbség jogcsorbításával kapcsolatban.

Egyidősebb nő azonban megelégelte a fideszes marhaságot, és bekiabálta:

„És a posta bezárása!”

Erre Harrach közölte, hogy reméli, a végén is lesz még idő további kérdéseket feltenni.

A magyarok nem akarnak a kamukonzultáció kamukérdéseivel foglalkozni. Az Orbán-kormány arra válaszoljon, amit az idős hölgy is „kérdezett”. Ha az elmúlt 12 évben dőlt az EU-s pénz az országba, robogott a gazdaság, gazdagodott mindenki ebben a csodaországban, akkor mi vezetett ezekhez a brutális, választások utáni megszorításokhoz, ami már felülmúlja a korábbi kormányok megszorításait is? Miért kell kórházi osztályokat bezárni? Miért mondják azt a nyugdíjasok, hogy fűtetlen lakásban halnak éhen? Miért kell posták százait bezárni?

loading...