Hátborzongató jövőképet írt le Konok Péter: „ez már jegyrendszer”

Konok Péter - forrás: Kötött Fogás videó

Konok Péter történész a közösségi oldalán osztotta meg gondolatait az „ársapkás” termékekről és az új rendszer bevezetéséről.

Bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

A bolt tele cetlikkel: csirkemellből (van) egy kilót lehet venni, sertéslapockából (nincs) kettőt. „Árasapkás tejből” (nincs) egy litert, lisztből (van éppen) egy kilót, cukorból (nincs) ugyanannyit. Tojást nem is néztem, krumplit nem árulnak.

Valaki tegnap panaszolta, hogy a felesége délelőtt volt bevásárolni, vett egy tejet. Aztán estefelé is elment a boltba, mert valami hiányzott otthon, és betett a kosarába még egy tejet. A pénztárnál szóltak neki, hogy aznapra már megvolt a teje.

Szóval, ez már jegyrendszer. Lehet, hogy még főleg csak vidéken, és még csak informális, részben a kereskedőre van bízva (hárítva). És, persze, lehet lesni egymást, figyelni, hogy ki az a népellenes elem, aki – pártunk és kormányunk nagylelkűségével visszaélve – napi két liter tejet akar családja nemzetrontó torkán leereszteni. Szép ez, ismerős.

Vajon mikor vállalja fel a kormány egy precíz, hivatalos jegyrendszer bevezetésének politika ódiumát? Majd ha akad rá baráti vállalkozó, aki – sokmilliárdért – megvalósítja, programokat készít hozzá (amelyeket természetesen, rögtön „túlterheléses támadás” ér majd a külföldi ügynököktől, a lappangó feketézőktől, meg a bamba proliktól, akik nem látják a krumplin túl a kormány nagy céljainak igazságát), jegyeket nyomtat (rajtuk kövér felirat: „Legyőzzük a hiányt, legyőzzük a szankciós inflációt”), és azokat – posta hiányában más módon, talán a helyi aktivisták és tömbházmesterek segítségével – az arra érdemeseknek kikézbesíti? Talán akkor. De akkor végre milyen jó lesz nekünk!”

loading...