40 ezer ember maradhat egészségügyi ellátás nélkül – A DK tiltakozik a szakrendelő elvétele ellen

A kórházi adósságok történelmi rekordon állnak.
Kép forrása: MTI

40 ezer ember maradhat egészségügyi ellátás nélkül – A DK tiltakozik az ellen, hogy elvegyék az önkormányzattól a Csengery utca szakrendelőt!

A terézvárosi önkormányzat 3 év alatt közel egymilliárd forintot költött a Csengery utcai szakrendelőre, ezért tudta biztosítani a járóbeteg-és háziorvosi ellátást, a fogászatot és a védőnői szolgálatot is. Az összeg fele rezsire, karbantartásra, és az egészségügyi dolgozók megtartásához szükséges jutalmazásra, a másik fele fejlesztésekre és műszerbeszerzésekre ment el. Fél milliárdot költött az önkormányzat a kormány helyett a szakrendelő felújítására, modernizálására, a kormány új egészségügyi megszorítása azonban el fogja venni a VI. kerülettől a szakrendelőt, amely így ezekhez a forrásokhoz sem fog a jövőben hozzáférni, az önkormányzatnak pedig semmi beleszólása nem lesz a működésbe, a kormány akár be is zárhatja az intézményt. 

A Demokratikus Koalíció tiltakozik az ellen, hogy elvegyék a kerülettől a Csengery utcai szakrendelőt! Ha ez megtörténik, 40 ezer terézvárosi polgár maradhat egészségügyi ellátás nélkül. Nem fogjuk hagyni, hogy a Fidesz a terézvárosiak egészségén spóroljon! Az átalakításnak csúfolt egészségügyi megszorítás tervét azonnal vissza kell vonni, nem szabad elvenni az önkormányzatoktól a szakrendelőket. Az Árnyékkormány szerint csak olyan átalakítással képzelhető el az egészségügy feltámasztása, amelyet az első pillanattól egyeztettek a települési önkormányzatokkal, betegszervezetekkel, szakmai kamarákkal és az ágazati szakszervezetekkel. 

loading...