Pénzügyi katasztrófa jön, ha ez a felmérés valós eredményeket mutat: az ország nagyrésze érintett

Orbán kedvenc lapja eltévesztette a házszámot
Kép forrása: MTI

Az árak emelkednek, a rossz gazdaságpolitika iszonyú inflációt zúdított a nyakunkba. Honnan lesz a magyaroknak pénze mindezt kifizetni? A válasz nagyon lesújtó egy új felmérés eredményei szerint.

A magyar emberek 9,1 százaléka érzi anyagilag biztonságban magát teljes mértékben, és ha minden jövedelmét elveszítené, akkor 40 százalék semeddig sem tudna megélni jelenlegi életszínvonalán, derül ki egy friss, ezer fős mintán végzett kutatásból, melyet a Datalyze készített a magyarok anyagi helyzetéről a Portfolio.hu megrendelésére.

A mennyire érzi magát anyagilag biztonságban kérdésre 21,6 pedig azt, hogy nagyjából. 33 százalék viszont nem, 36,3 százalék pedig egyáltalán nem érzi magát biztonságban.

A válaszadók mindössze 18 százaléka rendelkezik 6 hónapra elégséges pénzügyi tartalékkal. Az alapfokú végzettségűek 56 százaléka és a nők 49 százaléka nyilatkozott úgy, hogy hónapról hónapra él.

15 százalék mondja azt, hogy inkább elégedett az anyagi helyzetével, 70 százalék viszont inkább nem. Ezt hozta el nekünk Orbán Magyarországa. Pénzügyi katasztrófa jön, ha az árak tovább emelkednek, a hónapról hónapra élők nem tudnak mit tenni majd, a többiek pedig felélik a tartalékaikat.

Marad az a felső 2-3%, amelyik remekül érzi magát a Fidesz rendszerében, és egy részük még profitál is a nyomorunkból. Ők Orbán oligarchái. A holdudvar. Kinek mit intézett a kormánya…

loading...