Hoppá: előkerült egy kínos nyilatkozat – itt a nagy fideszes hazugság leplének lerántása

Kép forrása: MTI

Néha jó visszaolvasni a régi idők történéseit, különösen egy csöndes vasárnap délután. Az Ellenszél 2019-es cikkében találtunk egy nyilatkozatot, ami leleplezi a kormány és a minisztériumok hazugságát. Egy dolgunk van csak: össze kell hasonlítanunk a mostanival.

Az EMMI a következőt nyilatkozta két évvel ezelőtt a tanárok demonstrációja kapcsán:

“A kormány megbecsüli a pedagógusokat és kész megvizsgálni további bérigényeiket”. 

Tudjuk, hogy mi lett ebből a bérigény-vizsgálatból. A Fidesz hazudott. Akkor is hazudott, amikor a következőt nyilatkozta:

„a pedagógusok nem a kormány ellen, hanem a még magasabb bérekért tüntetnek, ezért felháborítónak tartjuk, hogy a mai rendezvényre az ellenzék és a Soros-hálózat is rátelepedett, és megint csak saját politikai céljaikhoz akarják felhasználni a pedagógusokat.”

A Soros-hálózat ugyan nem, de az elégedetlen tanárok, szülők és diákok tömege valóban kiállt a pedagógusokért. A minisztérium pedig hazudott. Semmilyen törekvésük nem volt arra, hogy rendezzék a helyzetet. Akkoriban viszont még megpróbálták a választások előtt magukhoz édesgetni a pedagógusokat ezzel a hitegetéssel.

Most mi történik? Nincs nyilatkozat arról, hogy a kormány mennyire becsüli a pedagógusokat, hanem a tankerülettel kirúgatják az elégedetlenkedőket.

Ezt akarták a Fideszre szavazók, nem? Kinek, mit intézett a kormánya…

loading...