Szentpéteri-Nagy Richárd: A DK jól döntött, hogy elindította a rezsimentő akciót

DK

Az ellenzéki pártokban egy részében fideszes ügynökök tevékenykednek, túl sok is a párt, ez pedig a Fidesz érdeke – mondta a Klubrádióban Szentpéteri Nagy Richárd. A jogász-politológus úgy látja, az ellenzéki oldalon a versengés eldőlt, a DK a legerősebb, és talán Momentumnak van még esélye megmutatni magát.

A DK helyesen jár el, hogy elindította a rezsimentő akciót, mert egyrészt rámutat a kormány diszfunkciós működésére, a rezsi ma tényleg kiemelten fontos kérdés, ráadásul valóban segít, és ez ma lehet egy ellenzéki párt feladata – nyilatkozta Szentpéteri Nagy Richárd, aki szerint a Fidesz az egész ellenzék szerepét meghatározta a rendszerben. Úgy látja, hogy az ellenzék szakpolitikával foglalkozik, pedig politizálnia kellene. Eközben a Fidesz folyton úgy tesz, mintha ellenzékben lenne, máshogy nem, Brüsszellel szemben.

Az ellenzékkel nem az a baj, hogy megosztott, hanem hogy kevesebb párt kellene. Nem több hangon, hanem egy hangon kellene beszélni. Az ellenzéken belüli politikai verseny eldőlt, a DK a legnagyobb, és jószerivel az egyetlen párt. A Momentumnak van még esélye, hogy láthatóvá váljon, a többieknek esélye sincs. A többieknek el kéne jutni a felismerésig, hogy nincs rájuk szükség – jelentette ki a politológus, hozzátéve, hogy az előválasztás „marhaság” volt, amely nemlétező pártoknak biztosított frakciót a Fidesz érdekei szerint, ráadásul az előválasztás a széthúzás felé mutatott. A Márki-Zay által hangoztatott „tiszták koalíciója” morálisan sem igazolható.

loading...